La Timișoara, când nu e praf, ne afundăm în noroi

70

Praful care ne-a sufocat în ultima perioadă s-a disipat, odată cu ploile din ultimele zile. În schimb, a apărut noroiul. Stațiile mijloacelor de transpot în comun, în special din zona centrală, sunt acoperite de noroi sau s-au transformat în bălți.

Timișorenii se plâng de situația creată de trotuarele și stațiile care au fost sparte în toamna anului trecut și nereparate nici acum.

Pe Facebook au apărut fotografii cu noroiul prin care sunt obligați pietonii să treacă, însoțite de comentarii ironice la adresa administrației locale.

„Stație de autobuz amenajată pe bulevardul Mihai Viteazu. Din nou, pietonii sunt obligați să treacă direct prin noroi. Partea bună e că măcar n-au tăiat copacii. Dezvoltarea în forță merge mai departe, ignorând faptul că deplasarea prin oraș nu se face doar cu mașina personală”, a scris un timișorean pe Facebook.

„Din <>, azi vă prezint o trecere de pietoni dintr-o zonă care nu mai e în șantier și care a fost <<amenajată>> de actuala administrație în urmă cu mai puțin de un an. Opțiunile pietonilor sunt:
a) să treacă prin baltă și să stea toată ziua uzi la picioare
b) să treacă prin noroiul de pe așa-zisul spațiu verde
c) să ocolească vreo 500 de metri până la următoarea trecere de pietoni
d) să ia un taxi, UBER etc.
e) să obțină și ei un Mercedes pe care să-l plătească RETIM și-un șofer angajat la Poliția Locală Timișoara”, este mesaju unui alt cetățean.

„Stație de autobuz în Timișoara lui Nicolae Robu. Annno Domini 2020.
Dar ia nu mai comentați cu răutăți că se supără domnișoara purtătoare de trepied / coordonatoarea proiectului TM2021 din partea Primăriei Timișoara”, este o altă postare.

La început de iarnă, edilul șef al orașului a anunțat că trotuarele și stațiile mijloacelor de transport în comun vor fi reparate abia la primăvară. Prioritar pentru administrația Robu a fost lărgirea și asfaltarea șoselelor și, deci, transportul auto. Nicidecum nu a luat măsuri pentru diminuarea poluării create de trafic și pentru facilitarea folosirii mijloacelor de transport în comun, a bicicletei sau mersului pe jos.

Sursa foto: Cetățean în Timișoara. Pretențios

LĂSAȚI UN MESAJ