La Teatrul Maghiar Csiky Gergely în luna noiembrie se sărbătorește primăvara

94

“Îmi place ideea de a contamina lumea cu ceva fresh, tineresc și energic!”, declară Andrea Gavriliu, actriţă, dansatoare şi coregrafă care îşi va prezenta la Timişoara spectacolul “Sărbătoarea primăverii”, pe muzica lui Igor Stravinsky, realizat împreună cu trupa Studio M din Sfântu Gheorghe. Spectacolul de teatru-dans va fi găzduit de Teatrul Maghiar Csiky Gergely Timişoara marţi, 15 noiembrie, de la ora 19.

Din distribuţie fac parte Gáll Katalin, Bajkó László, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila.

„Sărbătoarea primăverii” este descrisă de către compozitorul rus Igor Stravinsky ca o lucrare muzical- coregrafică ce reprezintă un ritual păgân rusesc de sărbătorire a fertilităţii şi creativităţii specific primăverii. Ritualul se încheie cu autosacrificare: o fată special aleasă dansează până la epuizare. Deşi muzica a fost compusă în 1913 pentru balet clasic, coregrafa Andrea Gavriliu propune un limbaj contemporan, energic, spectaculos, transpunând muzica în limbajul modern al teatrului fizic.

Andrea Gavriliu s-a născut în 1985 şi a absolvit actoria la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj- Napoca. A lucrat laTeatrul Tineretului din Piatra Neamţ şi în ultimii ani s-a dedicat dansului şi coregrafiei. Timişorenii au avut de câteva ori ocazia de a vedea spectacolul ei multipremiat “Zic Zac”, care a revoluţionat conceptul de teatru- dans în România printr-o abordare proaspătă şi dinamică.

Biletele costă 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere, şi se pot cumpăra la casieria Teatrului Maghiar de Stat ”CsikyGergely”, strada Alba Iulia nr. 2 de luni până vineri între orele 16-19, sau prin www.biletmaster.ro

LĂSAȚI UN MESAJ