La podul de la bulevardul Dragalina se muncește „în forță”, cu un zel ce tinde spre zero Foto-Video

463

Recent, timișorenii au avut bucuria de a se afla în fața faptului împlinit. Podul de peste Bega ce face legătura dintre Gara Mare și bulevardul Dragalina este în plin proces de renovare. Sigur că faptul în sine este lăudabil. Podul este vechi, iar timpul, dar și traficul intens și-au pus pecetea pe starea sa tehnică. Este destul de șubrezit măcar la aspectul exterior dacă nu și la structura de rezistență. Dar asta o vor stabili inginerii implicați în reabilitarea obiectivului.

Deci, este fără tăgadă că era necesară o astfel de lucrare. Va da o nouă față vechiului cartier și pod.

Călătorii deveniți brusc pietoni se plâng, însă, de alte aspecte. Jumătate din pod este total închis și izolat cu bandă de atenționare. Pe cealaltă jumătate și sens se mai poate circula cât de cât, dar cu mari peripeții. Dar măcar cei din zonă sunt mândri de noua față a podului. Are o frumoasă perdea portocalie cum nu au multe obiective. Mai mare mândrețea!

Firesc ar fi fost ca pe partea închisă să fie o forfotă de furnicar. Toată lumea ar fi trebuit să dea zor cu munca. Dar ca la noi la nimeni. Nici pe departe de acel avânt în forță ce caracterizează munca din orașul nostru. De fapt, nu era nimeni pe șantier în amieaza mare într-o zi lucrătoare.

În alte locuri mai pricopsite se muncește măcar zi lumină, dacă nu și noaptea si în zilele de sfârșit de săptămână la un astfel de obiectiv. La noi nu se vede nici țipenie de lucrător într-o zi bună de lucru.

După multe căutări am reușit să vedem singurul muncitor de pe șantier. Este vorba de micuțul omuleț cu lopata de semnul de circulație ce ne atrage atenția că acolo este un șantier!

Probabil că termenele fixate sunt destul de largi dacă se pot accepta astfel de pauze lungi, ce tind să fie cât o zi de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ