La Pădurea Bejan, de 1 mai, a răsunat muzica populară însoțită de sfârâitul grătarelor

349

Devenii nu s-au dat în lături și au ieşit din casă, timpul fiind destul de frumos. Chiar și soarele s-a arătat din când în când. Cu toţii, cu mic cu mare, au luat drumul Pădurii Bejan, acolo unde au loc manifestările anuale ale unor sărbători „foste” naţionale, cân ieşeai în stradă cu steagul sau cu lozinca.

Vremea steagurilor a trecut , dar şi a manifestaţiilor, însă nu a trecut cheful, voia bună, şi nici micii şi berea. Devenii care au ieșit la pădure au mai fost îmbiați cu un grătar, o frigăruie, dacă aveai poftă şi nişte hamsii, şi de ce nu chiar un virşli de capră sau de oaie.

Deva 1 mai 5

Și ca să fie tot tacâmul complet nu a lipsit muzica populară. Cei care s-au strâns în poiană au fost martorii unui spectacol folcloric de exceptie. Pe scena special amenajată au urcat soliştii Corina Tudor, Dochia Banda, Petrică Velescu, Ramona şi Petrică Viţa şi Orchestra condusă de Iancu Popovici, dar şi Ansamblul folcloric „Românaşul” din Deva (dirijor Ovidiu Demea). Prezentatoare a fost nimeni alta decât Cristina Ursu, care i-a furat mamei sale meseria.

De asemenea Primăria Deva s-a gândit şi la devenii care, mulţi dintre ei, ies la iarbă verde și a amenajat locuri speciale pentru prepararea grătarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ