LA OASTE BĂNĂȚENI! Cauți un loc de muncă sigur și bine plătit? Armata română are nevoie de tine!

3138

Mai țineți minte jocul din copilărie cu ”țară, țară, vrem soldați?”. Ei bine, Ministerul Apărării Naționale (MApN) angajează soldați și gradați. Armata română recrutează candidați în vederea ocupării a 2.020 de posturi de soldat și gradat profesionist, seria de instruire 2017. Înscrierile se pot face până pe 25 noiembrie 2016. Candidații care care vor să ocupe un post de soldat sau de gradat profesionist nu trebuie să susțină concurs de admitere sub formă de examen scris. În schimb vor fi aleși pe baza punctajului obținut de fiecare în parte, în funcție de performanțele înregistrate la probele de selecție, de nivelul studiilor absolvite, dar și de opțiunile proprii.

Potrivit informațiilor MApN, primul candidat clasat este și cel repartizat în funcția pentru care a optat. Candidații repartizați vor urma un program de pregătire timp de câteva luni (maximum 5) într-un centru de instruire. MApN ar putea introduce pregătirea militară voluntară pentru tineri. Legea Rezervistului Voluntar va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017. militari-centenar-20

După ce vor fi repartizați în unitățile militare, soldații și gradații profesioniști vor încheia un contract de angajare cu durata de 4 ani. La expirarea contractului, soldații și gradații profesioniști vor putea încheia noi contracte pe o perioadă cuprinsă între 2 sau 3 ani, dacă optează să-și continue cariera în armată. Limita maximă de vârstă până la care pot fi menţinuţi în activitate soldaţii şi gradaţii profesionişti din Ministerul Apărării Naţionale este de 55 de ani, vechimea în armată fiind luată în calcul la stabilirea drepturilor de pensie.

Înscrierile se fac până la 25 noiembrie. Candidații pot cere mai multe informații la centrele de recrutare din fiecare județ. Lista cu adresele și numerele de telefon ale centrelor de recrutare-informare poate fi găsită pe site-ul MApN.

MApN modifică Statutul cadrelor militare, gradaților și soldaților și propune ca militarii să-și poată exprima opiniile politice în public

Ce presupene să fii soldat sau gradat profesionist

Soldaţii şi gradaţii profesionişti constituie cel mai numeros corp de personal militar din armată, fiind destinat îndeplinirii funcţiilor de execuţie specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, în cadrul microstructurilor de tip echipă, echipaj sau grupă/similare. Gradaţii profesionişti pot îndeplini şi funcţii de comandă la nivelul acestor microstructuri.militari-centenar-1

Soldaţii şi gradaţii profesionişti participă nemijlocit la procesul de instrucţie individuală şi colectivă din cadrul unităţilor militare, asigură exploatarea şi întreţinerea tehnicii şi armamentului din dotare şi execută paza şi apărarea obiectivelor militare. Gradele acordate soldaţilor şi gradaţilor profesionişti sunt următoarele: soldat, fruntaş, caporal.

După repartiţia în unităţi militare, soldaţii şi gradaţii profesionişti încheie un contract de angajare cu durata de 4 ani. La expirarea acestuia, în cazul în care optează să rămână în armată, pot încheia noi contracte de angajare, cu o durată de 2 – 3 ani. Limita maximă de vârstă până la care pot fi menţinuţi în activitate soldaţii şi gradaţii profesionişti din Ministerul Apărării Naţionale este de 55 de ani, vechimea în armată fiind luată în calcul la stabilirea drepturilor de pensie.

Sursa: MApN

2 COMENTARII

  1. Hai,la arme,ca dupa 30 de ani de militarie,oricum veti fi acuzati ca aveti pensii nesimtite…Sa vedem cati din cei care vor avea la finele carierei,pensii de 800-900 lei se vor inghesui sa devina militari cu speranta unei pensii nesimtite si …speciale.Probabil nu prea multi,pt ca e mai confortabil sa ramai civil si sa critici ulterior pensiile celor ce au avut curajul sa devina militari…

  2. Ioane, tată, ce-ți mai place să mesteci pe nerăsuflatelea. Uiți că pensiile speciale de azi sunt pentru o majoritate de generali și de patrihoți care s-au bătut doar cu pumnii în piept și n-au văzut o luptă pe viu în viața lor decât la televizor. Dar așa sunteți voi mestecătorii… Poftă mare pe mai departe!

LĂSAȚI UN MESAJ