La Muzeul Satului Bănățean s-a deschis parcul dedicat Crăciunului | FOTO-VIDEO

71

Cei ce au dorit cu tot dinadinsul să participe marți după-amiază la deschiderea Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului Bănățean, nu prea au avut parte de prea multă veselie sau momente frumoase. Și asta nu din vina organizatorilor ce s-au dat peste cap ca locul să arate ca în reclame sau povești investind nu mai puțin de aproape 300.000 de euro pentru organizarea evenimentului.

Vremea urâtă le-a făcut o festă neplăcută. În loc de feeria unor fulgi de zăpadă au fost murați până la piele de o ploaie rece și sâcâitoare ca de noiembrie și nu fulguiala unui început de decembrie. Poate mulți nici nu au știut de eveniment. Au venit doar câteva zeci de curioși.
Consiliul Județean Timiș organizează luna aceasta, în perioada 6-27 decembrie, pentru a doua oară, evenimentul dedicat tuturor, dar mai mai cu seamă celor mici, dedicat Crăciunului. Aici vor putea să simtă venirea iernii și a sărbătorilor feriți de trepidația și zgomotul orașului. În afară de tarabele cu dulciuri aici se va putea folosi din plin un patinoar ce este foarte bine amplasat sub un acoperământ. Curajoșii au la dispoziție o suprafață de 500 de metri patrați de zbenguială și piruete, nici pentru patinele sau acces pe gheață nu se plătește.
De asemenea manifestările muzicale se vor ține într-un spațiu închis ferit de intemperii. În fiecarea seară de la 20.30 e câte un mic spectacol. Și ce e foarte important de menționat nimeni nu plătește pentru intrare. De asemenea negustorii cu cele de-ale gurii nu vor mai sta sub cerul liber.

„Vom crește în fiecare an. Sunt mulți copii la acest patinoar, care zicem noi că este unicat. Este aproape complet acoperit și are lumini speciale. Avem o zonă nouă, un dom care este acoperit și puțin încălzit și unde se vor desfășura toate actele artistice pe toată perioada târgului. Iar faptul că târgul se va desfășura până în 27 decembrie vine în urma solicitării participanților de anul trecut. Ne așteptăm ca în fiecare an să avem mii de vizitatori, la fel cum am avut și anul trecut”, explică Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Deși Muzeul Satului Bănățean se află ceva mai departe de centrul orașului se poate ajunge destul de ușor după cum promit organizatorii, folosind cursa regulată a STPT – linia 46, dar și cu un autobuz pus la dispoziția publicului, care va pleca de lângă parcarea Modex din centrul Timișoarei.
Parcul Crăciunului va fi deschis timp de trei săptămâni în între orele 17-22.

LĂSAȚI UN MESAJ