La mulți ani faini, Timișoara! Cum sărbătorim

60

Este, oficial, Ziua Timișoarei. Autoritățile locale au organizat mai multe manifestări, care au început încă de la finalul săptămânii trecute. Luni este însă cea mai importantă zi, așa că evenimentele continuă.

De la ora 18:00, la Galeria Bastion, corp D, are loc vernisajul expoziției “Ziua Timișoarei” a Asociației „Romul Ladea”. La ora 19:00, în Piața Libertății, are loc premierea concursului de artă fotografică ”Timișoara Vibes”. Un sfert de oră mai târziu, sunteți așteptați la Festivalul ”Blues pentru Timișoara”, cu trupele Jazz a la Jais, Bega Blues Band & Cristina Bălan, Sir Blues Vali Racilă, Rareș Totu’s Midnight Sun.

De la ora 20:00, în Piața Unirii este programată premierea concursului de arte vizuale ”Art United” și concerte de muzică clasică, jazz și muzică ambientală.

Deși Unirea Banatului cu România a fost proclamată pe 1 Decembrie 1918 la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, preluarea de jure și de facto a administrației Banatului de către autoritățile românești s-a produs mult mai târziu.

Istoria României şi a acestui colţ de ţară consemnează intrarea trupelor române sub comanda colonelului Virgil Economu în Timişoara la data de 3 august 1919, dată la care Banatul a fost readus în graniţele României.

LĂSAȚI UN MESAJ