La limită cu liderul! Poli pierde cu CFR după cinci meciuri fără eșec

88

Seria celor cinci meciuri fără înfrângere pentru ACS Poli s-a încheiat pe terenul liderului din Liga 1. CFR Cluj le-a administrat violeților primul eșec după șase săptămâni, unul la limită cu 1-0.

Fotbaliștii lui Ionuț Popa nu au reușit să o învingă din nou pe CFR Cluj, formația de pe prima poziție a Ligii I de fotbal. Au cedat la limită în meciul retur din Gruia, scor 0-1, și își încheie seria de cinci jocuri fără eșec.

CFR-ul a avut inițiativa și ocaziile la poarta bănățenilor nu au întârziat să apară. Păun, în două rânduri, Djokovic, Omrani și Camora au avut golul de 1-0 în vârful bocancului, însă Straton s-a opus cu succes de fiecare dată. Între aceste situații de a marca, clujenii au fost iertați de o eliminare după o intrare din artele marțiale a lui Djokovic asupra lui Vașvari.

Deschiderea de scor s-a produs în prelungirile primei reprize. Una dintre ultimele faze ale primei părți a adus o lovitură de la colț pentru CFR; a executat Deac iar fundașul Vinicius s-a înălțat fără marcaj pe linia careului mic și a trimis puternic cu capul în poarta lui Straton: 1-0.

Partea secundă a avut aceeași desfășurare, cu liderul Ligii I în atac căutând culoarele spre poarta lui Poli. Și din nou Straton a fost omul providențial pentru echipa vizitatoare, cu două intervenții decisive la atacantul Omrani. Cu trecerea timpului presiunea CFR-ului a scăzut și violeții s-au apropiat de buturile lui Arlauskis fără a găsi soluțiile potrivite. Antrenorul Ionuț Popa a forțat atacul cu doi atacanți în teren, dar golul egalizator nu a venit.

ACS Poli: Straton – Crețu, Melinte, Șeroni, Străuț – Artean, Vașvari (min. 84 – Abraw) – Bîrnoi (min. 74, Haruț), Doman (min. 66 – Curjuric), Ciucur – Drăghici.

Timișoara rămâne cu agoniseala adunată până acum, 26 de puncte, pe poziția a 9-a. Poli mai are de disputat un singur meci în acest an, în 18 decembrie, acasă cu Dinamo București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ