La final de septembrie domnii eleganți vor scoate motocicletele clasice la paradă

114

Timișoara va fi gazda unui eveniment de o factură deosebită. Pentru a doua oară la noi în oraș va avea loc parada motocicletelor clasice și de epocă, ce se aliniază la o cursă simbolică pe un traseu ce va străbate centrul urbei.

Și nu oricum, ci cu prestanța dată de niște gentlemeni ce vor îmbrăca neaparat costume de epocă în ton cu anul construcției motocicletelor. Cine nu are papion, cravată, ori pălărie ca a bunicilor nu are ce să caute în cursa de epocă. Se pune mare accent pe eleganța masculină. Se încearcă o depărtare de acea imagine a motociclistului neîngrijit cu jachetă de piele unsă cu ulei.

Pentru ca totul să fie conform normelor în vigoare acceptate există un site cu toate datele ce trebuie consultate în prealabil. Tot acolo se pot consulta liste cu motocicletele ce pot participa. Toate aceste norme stricte sunt pentru o cauză nobilă. Cei ce se înscriu (dar și prietenii lor) vor face donații pentru un mare fond internațional ce face cercetări medicale pentru tratarea cancerului de prostată dar și a unor boli mintale grave.

Inițiativa a plecat cu mai mult de un deceniu în urmă din Sidney- Australia. Dintr-o idee generoasă, dar trăsnită a devenit an de an un fenomen mondial.
După edițiile de la București ori Sibiu de anul trecut și Timișoara s-a alăturat inițiativei. Se așteptau vreo zece participanți și au venit peste cincizeci. A fost un succes total.

După același principiu nici anul acesta nu se fac estimări exagerate dar sigur vor fi mult mai mulți participanți. Timișoara se află acum la a II-a ediție, anul trecut înregistrand un succes rasunator, locul 148 din 648 de orașe participante, în colectarea fondurilor. În ciuda vremii nefavorabile și extrem de reci de anul trecut de la final de septembrie au venit chiar la doamne la întâlnirea Gentlemanilor.

Entuziaștii organizatori oficiali, Ciprian Micu și Voicu Stoiciu, vor să facă din The Distinguished Gentleman’s Ride, Timișoara un eveniment important al orașului ce astfel se alătură multor metropole din lume unde se luptă impotriva bolilor grave. Dar se va păstra caracterul de paradă de epocă doar pentru o nișă mai restrânsă de motoriști.

The Distinguished Gentleman’s Ride este un eveniment caritabil, care colecteaza fonduri necesare pentru cercetarea cancerului de prostată și pentru sănătatea mintală a bărbaților. Este important de știut că în întreaga lume toți vor lua startul în aceiași zi indiferent de meridian sau continent.

Partenerul caritabil pentru DGR este Fundația Movember (Fundația Mondiala pentru sănătatea bărbaților); Fundația Movember este responsabilă pentru asigurarea faptului că donațiile sunt investite în programele lor din întreaga lume. https://uk.movember.com/

Toți cei ce vor să afle mai multe date sau chiar să participe ar trebui să știe mai multe despre evenimentul global The Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) : https://www.gentlemansride.com/
iar despre prezentarea succinta a relizarilor din 2018 vor afla de aici: https://www.facebook.com/events/355506774991589/?active_tab=discussion

LĂSAȚI UN MESAJ