20.1 C
Timișoara
vineri 29 martie 2024

La a doua ediție, Caravana Culturii a poposit și în Timișoara FOTO-VIDEO

Cu un an în urmă a pornit la drum o idee. O mână de împătimiți ai condeiulului dar și a culturii în general au crezut că trebuie să pornească la drum pentru a face cunoscute creațiile lor și altor confrați din alte localități ale țării. Organizator și coagulant al caravanei a fost Bibblioteca Județeană Antim Ivireanu din Vâlcea. Un grup de apropiați ai bibliotecii format din poeți, eseiști, istorici au luat la pachet câteva din cele mai noi cărți ale dânșilor și hai la drum. Din grup nu au lipsit nici muzicieni de diverse facturi ce au rerușit un melanj reușit de recitări de poezie de cea mai autentică trăire, muzică folk ce merge direct la suflet dar chiar și romanțe autentice.

caravana culturii (4)

Traseul Caravanei Culturii este foarte dens cuprinzând opt orașe popas. Popasurile au început la Curtea de Argeș iar mai apoi la Drobeta Turnu-Severin. Iar Mai apoi în ajunul Sfintei Marii au ajuns și la Timișoara. Scopul este unul simplu dar foarte important. Legarea prin mijlocul creției literare și prin relații interumane directe a scriitorilor din diverse localități din țară. Una este să auzi despre un creator dintr-o revistă și alta este să-l vezi direct citind din volumele sale. Totul se încheie cu o binevenită discuție liberă în care se dezleagă limbile și ideile.

caravana culturii (8)

În urbea noastră întâmplarea literar muzicală a avut loc în Curtea cu Castan a centrului de cultură județean de pe strada Pacha. De aici Caravana pleacă La Baia Mare apoi la Satu Mare urmând un șir de localități din Ardeal.

La noi seara a fost plină de evenimente culturale. De la lansarea unei carți de serioasă evocarea a celui ce a fost Patriarhul Iustin Marina până la tineri debutanți ai scrisului și până la muzică de petrecere a fost câte ceva din toate.

caravana culturii (1)

De asemenea din programul serii au atras atenția lansări de carte, recitări de muzică și poezie, socializări cu muzică folk și romanțe. Din caravană fac parte: Marian Bărăscu -poet din Drăgășani, George Tei -poet din București, Sava Regățeanu -solist muzică de petrecere, Constantin Triță -poet din Piatra Olt; Traian Chiricuță -poet, solist muzică folk din București;Tanțy Triță poet debutant din Piatra Olt-Slatina; Zenovia Zamfir scriitor din Rm.Vâlcea, Nicolae Nistor poet din Rm.Vâlcea, Liliana Ghiță Boian -poet din Drăgănești Olt, Jianu Pandele -solist romanțe Drăgănești Olt, Silvana Andrada Tcacenco -poet din București, Sabrina Vasilescu interpret muzică ușoară; Nicuță Ioan Lungu -poet din Călimănești; Doina Bonescu -poet din Craiova şi Dana Stan -poet din Rm. Vâlcea.

Alte subiecte :

„Monoloagele solitudinii” la Teatrul Cetății

Teatrul Cetății își deschide noua stagiune cu o distopie teatrală despre solitudine, o ”colecție de singurătăți” care, ca o lentilă...

Decernare, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler directorului general al TNTm

Joi, 28 martie 2024, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a avut loc evenimentul de decernare...

Citește și :