Kosovari prinși pe fâșia verde dintre Serbia și Timiș

87

Un grup de migranți din Kosovo a fost prins de polițiștii de frontieră de la Moravița în timp ce încercau să intre ilegal în România. Aceștia mergeau pe jos, pe fâșia verde, călăuziți fiind de un sârb.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au reţinut, în apropierea frontierei cu Serbia, în localitatea Gherman, județul Timiș, patru persoane, trei adulţi şi un minor.

Persoanele respective aveau asupra lor documente eliberate de autorităţile din Kosovo, iar pentru că nu îşi justificau prezenţa în zonă au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt doi bărbaţi și o femeie din Kosovo, cu vârste cuprinse între 28 şi 33 de ani și un minor în vârstă de 8 ani”, au tranmis autoritățile.

Migranții încercau să ajungă din Serbia în Austria, dar aveau interdicție să intre în spațiul Schengen. Adulţii au mărturisit că au apelat la o călăuză care le-a promis că îi duce până la destinație pentru suma de 3.500 de euro.

”Poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița, l-au identificat şi reţinut pe cetățeanul sârb, în vârstă de 41 de ani, care i-a sprijinit pe cei patru cetăţeni din Kosovo.

În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii din Kosovo, respectiv de trafic de migranți pentru cetățeanul sârb.

Totodată, cei patru cetăţeni din Kosovo au fost preluaţi de autorităţile de frontieră sârbe în baza acordului de readmisie”, mai transmit polițiștii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ