Kopaonik, stațiune de coșmar. După furtul mașinilor, alți 26 de români din Timișoara și Oradea au trecut prin clipe teribile

12574

26 de tineri români, din Oradea şi din Timişoara, care au petrecut Revelionul într-o staţiune din Serbia s-au întors mai repede din vacanțe după ce au făcut toxiinfecţie alimentară.

Informaţia a fost publicată de Digi24, sursă conform căreia turiştii spun că s-au simiţit rău după ce au mâncat la hotelul unde erau cazaţi. Pentru că se simţeau rău, oamenii s-au întors acasă şi au scurtat vacanţa de schi cu o zi, deşi sejurul era plătit până în data de 3 ianuarie.

Unul dintre tinerii din Timişoara a semnalat situaţia la Digi24, declarând că toxiinfecţia a fost cauzată de mâncarea de la hotelul la care au fost cazaţi şi că în acest sens nu există dubii pentru că nu au mâncat în alte restaurante. Mai mult decât atât, timişoreanul spune că s-a întâlnit în hotel cu mai multe grupuri de români care acuzau aceleaşi probleme şi au fost şi situaţii în care copii au ajuns la urgenţe, în spitalul din Kopaonik, cu toxiinfecţie alimentară.

Grupul de tineri români a semnalat situaţia managerului hotelului, care le-a spus că mâncarea pregătită în restaurantul hotelului nu are nicio problemă, ba chiar s-a ajuns la discuţii mai aprinse pentru că nu şi-a asumat nicio răspundere.

Tinerii din Timişoara şi Oradea spun că au trimis o scrisoare Ministerului de Externe şi Ambasadei României în Serbia, în care anunţă situaţia şi prin care cer autorităţilor române să ia atitudine.

Digi24.ro mai notează că, tot în vacanţa de Revelion, tot în Serbia, cinci români au rămas fără maşini, iar alţii trei s-au ales cu maşinile sparte, în staţiunile sârbeşti Kopaonik şi Raşca. Românii au anunţat imediat autorităţile sârbe, dar răspunsul primit n-a fost încurajator. Românii îşi pot lua gândul că autoturismele ar putea fi recuperate, pentru că nimeni nu văzuse nimic. Poliţia din Serbia ar fi informat că se fac cercetări pentru găsirea autoturismului, dar şansele de găsire a ei sunt aproape 0. Hoţii ar avea obiceiul să ducă maşinile furate în Kosovo, acolo unde poliţia sârbă nu are jurisdicţie.

LĂSAȚI UN MESAJ