Klaus Iohannis, de la Timișoara: O țară fără înșelătorie academică, fără minciuni…VIDEO

323

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la ceremonia oficială de deschidere a anului universitar 2016-2017 la Universitatea de Vest din Timișoara, deschidere urmată de o dezbatere cu membrii comunităţii academice din Timişoara.
Referindu-se la subiectul fierbinte al plagiatului, care ține capul de afiș în mass-media națională, Klaus Iohannis a declarat că-și dorește ”o țară fără înșelătorie academică, fără minciuni, în care meritocrația este pe primul loc”…

Klaus Iohannis:

”Plagiatul, atât în politică, cât și în educație, trebuie să fie eradicat definitiv. Dacă un politician este dovedit ca plagiator, el nu mai poate să rămână în politică. Dacă un cadru universitar se dovedește că a plagiat, atunci să părăsească sistemul de învățământ. Este dăunător pentru societatea noastră ca astfel de discuții să se prelungească atât de mult. Avem nevoie de verdicte rapide, clare și credibile. #RomâniaEducată reprezintă o țară fără înșelătorie academică, fără minciuni, în care meritocrația este pe primul loc”.

LĂSAȚI UN MESAJ