Klaus Iohannis cere demisia premierului Viorica Dăncilă. Video

173

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru.

„Solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României

Doamna Dăncilă nu face față poziției de prim-ministru al Romaniei și transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România, de aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă.”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că va avea o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă în legătură cu scopul vizitei acesteia în Israel.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, Klaus Iohannis a subliniat că nu s-a mai întâmplat ca un premier al României să plece într-o vizită externă fără să anunţe agenda deplasării.

Şeful statului a precizat că el este cel care răspunde de politica externă a ţării în calitate de preşedinte al Republicii.

„Fiţi asiguraţi că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel în vizită bilaterală, fără să sufle o vorbă, fără măcar din politeţe să mă sune sau să treacă pe la mine, fiindcă totuşi, şi dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt preşedintele Republicii şi eu răspund de politica externă”, a spus Klaus Iohannis.

Liderul USR, Dan Barna, a anunțat că va iniția discuții cu PNL pentru a formula o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.