Keukenhof, parcul olandez unde pot fi admirate 800 de soiuri de lalele

1222

Parcul Keukenhof, situat la jumătatea distanţei dintre Amsterdam şi Haga şi considerat cea mare grădină de flori din lume, îşi întâmpină în această primăvară vizitatorii cu 800 de soiuri de lalele şi peste 7 milioane de bulbi înfloriţi, oferind o experienţă unică şi de neuitat.

Keukenhof-10
Pe lângă cele 32 de hectare dedicate florilor, vizitatorii se pot bucura de spectaculoase expoziţii florale, de grădini inspiraţionale surprinzătoare, de opere de artă unice şi de o serie de evenimente minunate. De asemenea, nu trebuie ratată expoziţia „Tulpomania” din Pavilionul Juliana.

Keukenhof-09
Keukenhof, deschis în acest an între 24 martie şi 16 mai, este şi unul dintre locurile favorite ale copiilor, în care aceştia pot participa la o vânătoare de comori, vizita o fermă de animale, un labirint sau un loc de joacă.

Keukenhof-06
Pentru 2016, tema parcului Keukenhof este faimoasa „Epocă de aur”, o perioadă în care Olanda a devenit bogată prin comerţul internaţional, iar principalul punct de atracţie va fi mozaicul de flori cu bulbi din apropierea Pavilionului Oranje Nassau. Mozaicul reprezintă o bucată de ceramică albastră de Delft pe care este înfăţişat comerţul maritim internaţional şi bogatele case de pe canalele oraşului Amsterdam. Mozaicul se întinde pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, iar pentru realizarea sa vor fi folosite 100.000 de flori cu bulbi, printre care lalele, zambile-struguraş şi brânduşe.

Keukenhof-03
Dincolo de atracţiile oferite, Keukenhof este şi un model pentru amenajarea propriei case şi grădini, prin grădinile sale inspiraţionale care fac legătura cu tendinţele de azi din acest domeniu.

Keukenhof-02
Keukenhof le oferă copiilor o zi superbă de petrecut în aer curat. Ce poate fi mai distractiv pentru copii decât să participe la o vânătoare de comori, să cunoască animalele de fermă, să se piardă printr-un labirint sau să mănânce delicioasele poffertjes (mini-clătite)!

Keukenhof 1
Cei care vor să se relaxeze pot opta pentru o excursie printre nesfârşitele câmpuri de lalele din jurul parcului într-o barcă cu motor timp de 45 de minute. Fotografiile spectaculoase sunt garantate! dar este bine de ştiut că excursiile cu barca vor fi anulate dacă condiţiile meteorologice sunt nefavorabile. Preţul unei astfel de excursii este de opt euro pentru adulţi şi de patru euro pentru copii.

Keukenhof-08
Vizitatorii care vor să exploreze frumoasa zonă din jurul parcului cu bicicleta trebuie să ştie că parcul oferă posibilitatea închirierii de biciclete chiar din parcarea de lângă intrarea principală. Responsabilii parcului au pregătit pentru amatorii mersului cu bicicleta patru trasee marcate, a căror lungime variază de la 5 la 25 de kilometri. Nu în ultimul rând, fanaticii ciclismului pot opta pentru „drumul Bollenstreek”, un traseu cu o lungime de 35 de kilometri.

Keukenhof
Este important de ştiut că nu toate florile de la Keukenhof se găsesc afară: pavilioanele sunt pline de plante cu bulbi, de flori tăiate şi de plante în ghiveci. În Pavilionul Oranje Nassau, spre exemplu, pot fi admirate aranjamente florale care se schimbă în fiecare săptămână. La pavilionul Willem-Alexander sunt mii de lalele, iar în ultimele douăsprezece zile ale sezonului, aici este găzduită cea mai mare expoziţie mondială de crini, un adevărat spectacol. De asemenea, timp de opt săptâmâni, Pavilionul Beatrix le oferă vizitatorilor şansa de a se bucura de o expoziţie de orhidee şi anthurium.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ