Judo şi educaţie (video)

99

Sala Polivalentă din Dumbrăviţa a fost gazdă pentru sportivii clubului A.C.S. Judo Phoenix Timișoara, împreună cu mai bine de 100 de copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (DGASPCT), care și-au măsurat forțele în cadrul unei competiții amicale.

Cu această ocazie, copiii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș au avut șansa să descopere faptul că sportul poate însemna atât exercițiu fizic, cât și o oportunitate de a-și construi un viitor mai bun.

Pe lângă introducerile în tainele judoului şi ale lui kenjutsu, nu au lipsit momentele de magie alături de Lorenzo, artelierele interactive cu lecţii de istorie, dar şi o masă caldă oferită de organizatori.

De asemenea, după prânz, Asociația Culturală „ENDA” a mai venit cu o surpriză pentru cei mici, o lecție de istorie interactivă, unde copiii au avut șansa să învețe despre obiceiurile și religia vechilor daci, au folosit arcul și au aflat despre faptele lor de vitejie.

Realizat împreuna cu Primăria Dumbrăvița, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, și Consiliul Județean Timiș, evenimentul se află sub egida proiectului demarat de Federația Internationala de Judo: „JUDO și EDUCAȚIE pentru COPII, UN VIITOR pentru o Societate mai bună”.

Evenimentul a fost doar un prim proiect de lungă durată al A.C.S. Judo Phoenix, în care se urmărește introducerea judo-ului în viața copiilor, o următoare întâlnire urmând să aibă loc la începutul lunii noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ