Județul Timiș marchează Centenarul cu proiecte inedite

115

Simpozioane, filme, proiecții, expoziții și personalități marcante ale României! Sunt elementele ce vor prinde contur în cadrul mai multor proiecte mnite să celebreze Centenarul în județul Timiș.

În 16 proiecte este implicată direct și administrația județeană, care s-a bucurat de finanțare de la Ministerul Culturii.

“Implicarea Consiliului Județean în promovarea culturii autentice și a tradițiilor și istoriei acestui popor este dovedită și de multitudinea de evenimente pe care le vom organiza împreună cu instituțiile subordonate în Anul Centenarului. Din cele 16 proiecte care se vor derula la nivelul județului Timiș, șapte vor avea loc în organizarea Consiliului Județean Timiș sau a instituțiilor noastre de cultură”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Simpozionul internațional 1918-2018 – o sută de ani de realități românești, Expoziția foto-documentară România în anii Primului Război Mondial, Marea Unire de la 1918 și Banatul, lansarea PicText, Marea Unire și Tricolorul în portul popular bănățean, Personalități marcante românești sub culorile Unirii, spectacolul Din suflet de roman, sunt unele dintre proiectele ce vor marca Centenarul în Timiș.

Multe dintre proiecte a fost concepute de asociații non guvernamentale care au obținut finanțare.

Toate evenimentele din Timiș, dar și din țară pot fi consultate pe platforma dezvoltată de Ministerul Culturii, http://centenar.gov.ro/web/.

LĂSAȚI UN MESAJ