Jos cu copacii ! Să rămână doar uscăturile!

295

A fost lansat cu mare enfază anunțul că Parcul Central (Scudier) va intra în faza reabilitării totale. Va arăta ca la Viena (?). Poate e bine să fie așa sau ar trebui să arate altfel. Asta au stabilit cu un an în urmă cetățenii ce nu au habar cum ar trebui să arate un parc vienez, englezesc sau de alt fel. E benefic că se va face ceva.

Problema serioasă va fi la calificarea marilor meșteri ce vor purcede la trebușoară. Dacă sunt tot așa de specialiști ca cei ce fac lucrări de toaletare la pomii orașului e deja un semnal de alarmă. Foarte multă lume s-a plâns de copaci aduși la stadiul de simpli stâlpi fără noimă ce nici măcar umbră nu fac.

Că acești specialiști nu știu meserie nu mai este un secret pentru nimeni. Uneltele cu care lucrează sunt adevărate pericole în mâinile lor neglijente. Nepriceperea este dublată doar de nepăsarea lor.

În plin centru, la marginea parcului pe un trotuar circulat de cel puțin un an există un copac uscat ce amenință să cadă peste trecători. Nici unul din marii „drujbari” ce face toaletări nu îi are grija. În tot acest timp se reped cu frenezie la pomii sănătoși, pe care-i sluțesc fără rost.

Sigur este doar o imagine cu valoare de exemplu. Astfel de copaci uscați sunt peste tot. De la parcuri, bulevarde, alei dintre blocuri sau străzi mai lăturalnice. Ar trebui înlăturați, dar e mai simplu să tai un pom sănătos și să spui că așa e științific.

copaci-uscati-1

LĂSAȚI UN MESAJ