24.4 C
Timișoara
joi 13 iunie 2024

Jimbolia are cel mai modern bazin de înot didactic din județ | FOTO-VIDEO

Orașul Jimbolia beneficiază mai repede decât ale localități din județ de un bazin de înot modern la standardele cele mai ridicate.

Deși la Timișoara au curs astfel de promisiuni cu duiumul până acum nu s-a realizat nimic. Un bazin de dimensiuni olimpice și câte unul mai mic pentru fiecare cartier ar fi trebuit de mult să fie funcționale. Încă sunt la stadiul e povești. Dar la Jimbolia s-a putut.

Autoritățile locale și cele județene au colaborat bine după cu se vede în imaginile ce însoțesc articolul.

În parcul intre sala de sport și ștrandul orășenesc a răsărit o clădire modernă de sticlă și stâlpi din lemn unde vor putea înota în voie cei mai mici locuitori ai așezării. Scopul principal este de bazin didactic dar va putea adăposti o întreagă gamă de sporturi ce au legătură cu apa.

Consiliul Județean Timiș a încheiat lucrările la bazinul de înot de la Jimbolia, situat pe strada „Contele Csekonics”. Acest proiect pilot reprezintă un pas important pentru comunitatea din vestul județului, oferind o facilitate modernă pentru practicarea înotului, indiferent de sezon.

Bazinul are o lungime de 25 de metri și dispune de cinci culoare, fiecare având 2,5 metri lățime. De asemenea, sunt amenajate vestiare, dușuri, grupuri sanitare și spații pentru birouri. Capacitatea bazinului este de 65 de persoane, iar acesta va fi utilizat atât de elevi, cât și de cei care doresc să se antreneze sau să practice înotul în scop recreativ.
Investiția totală în acest proiect se ridică la peste 14 milioane de lei, din care 5 milioane de lei provin din bugetul Consiliului Județean Timiș, iar restul de 9 milioane de lei au fost asigurate de la bugetul de stat.

„Bazinul de la Jimbolia este un proiect pilot. Dorim să-l multiplicăm și în alte zone ale județului. Asemenea facilități sunt acum extrem de restrânse în afara marilor orașe, ceea ce implică naveta pentru mulți timișeni sau chiar renunțarea la practicarea unor sporturi. Vrem să oferim tuturor un nivel de trai ridicat, condiții și facilități moderne, indiferent de unde locuiesc”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Mai trebuie aăugat că proiectul pilot va fi testat și adaptat nevoilor in fiecare localitate ce se încumetă să înceapă o astfel de lucrare. Specialiștii au avut în vedere ca sala și bazinul să fie modulare pentru a realiza piscine mai mari sau mai mici după nevoi.

Obiectivele majore ale Consiliului Județean Timiș includ dezvoltarea județului din punct de vedere educațional și sportiv. Bazinul de înot didactic de la Jimbolia, cu posibilitate de multiplicare în întreg județul, va aduce beneficii semnificative cetățenilor orașului Jimbolia și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Motivul halucinant pentru care supele sud-coreene au fost retrase de la raft dintr-o țară U.E.

Supele sud-coreene la plic, de la Samyang Buldak, care se găsesc chiar și la noi în Timișoara, au fost retrase de la raft în...

OncoHelp Summer School-Imunoterapia Cancerului la ediția a 7-a

Eveniment de top în calendarul oncologiei românești. OncoHelp Summer School-Imunoterapia Cancerului ajunge la ediția a 7-a. Elita oncologiei vine la Timișoara. OncoHelp Summer School -...

Citește și :