JazzTM devine JAZZx, sub organizarea PLAI şi CJ Timiş, la începutul lui iulie

19

JAZZx reprezintă evoluția naturală a proiectului ce a adus la Timișoara artiști precum Richard Bona, Marcus Miller, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, Kurt Elling, David Murray, Macy Gray, Terri Lyne Carrington, Lizz Wright, Al Jarreau, The Chick Corea Elektric Band, Gregory Porter, The Cinematic Orchestra, Ibrahim Maalouf și Jazz at Lincoln Center Orchestra alături de Wynton Marsalis, păstrând aceeași excelență curatorială.

JAZZx va fi un mix de jazz, muzică instrumental contemporană și proiecte emergente ce trec peste limitele genurilor muzicale. Parafrazându-l pe Herbie Hancock, “Jazz nu este exclusiv, este inclusiv,” și tocmai către acest spirit se îndreaptă JAZZx.

Produs de Centrul Cultural PLAI alături de Consiliul Județean Timiș în calitate de partener principal și co-finanțat de Ministerul Culturii prin Programul Prioritar, evenimentul va avea loc în perioada 1-3 iulie 2022, iar accesul este gratuit!

Lista artiștilor prezenți la JAZZx:
Stanley Clarke N 4EVER
Hiromi – The Piano Quintet
Ashley Henry Trio
Theon Cross
Ilhan Ersahin’s Istanbul Session
Lucy Woodward
Radu Vâlcu Quintet
Muntet
TajNic Trio
Stanley Clarke

N.E.A. JAZZ MASTER 2022 (cea mai mare onoare pe care Statele Unite o acordă artiștilor de jazz), 7 premii Grammy (și 15 nominalizări) Stanley Clarke a cucerit de mult timp titlul de „legendă vie” în timpul carierei sale de peste 50 de ani și 40 de albume.

Clarke a co-fondat primul grup de fusion jazz Return to Forever, alături de Chick Corea și Lenny White. În 2012, Return to Forever a câștigat un premiu Grammy și un Latin Grammy pentru cel mai bun album instrumental de jazz, Forever.

În cadrul JAZZx, proiectul Stanley Clarke N EVER este mai mult decât un super grup și va aduce pe scena din Timișoara muzicieni locali cu scopul de a promova talentele locale.

LĂSAȚI UN MESAJ