Memorandum de Înțelegere privind colaborarea economică, semnat de CCIA Timiș și Camera de Comerț Istanbul

16

În cursul zilei de ieri, 16 mai, Președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, și omologul său Şekib Avdagiç, Președintele Camerei de Comerț Istanbul, cea de-a doua cameră de comerț din lume, au semnat la Istanbul un acord de colaborare sub forma unui Memorandum de Înțelegere.

Documentul stabilește cadrul instituțional de cooperare, în condiții de egalitate și de beneficii reciproc avantajoase, destinat consolidării și promovării comerțului și investițiilor, stimulării parteneriatelor de afaceri între companiile din cele două țări și regiuni. Totodată, acordul prevede organizarea atât la Timișoara cât și la Istanbul de evenimente destinate dezvoltării schimburilor comerciale și cooperării economice bilaterale, dar și schimburi de experiență și bune practici în domeniul învățământului profesional, participarea reciprocă la târguri și expoziții, schimb de informații oportunități de afaceri, colaborare în proiecte finanțate.

„Pentru anul acesta, am convenit cu dl. președinte Avdagiç organizarea a trei evenimente economice, la Istanbul și la Timișoara. Astfel, vom organiza un Forum de Afaceri româno-turc, un eveniment de anvergură sub genericul „Turcia se prezintă” ce va cuprinde întâlniri de afaceri, o expoziție de produse turcești și o seara culturală, cât și participarea firmelor din Turcia la Expo Mobila Timișoara”, a transmis Președinte CCIAT, Florica Chiriţă.

Semnarea acordului de colaborare a fost urmarea a două vizite de lucru efectuate de președintele CCIA Timiș la Camera de Comerț Istanbul, în septembrie 2019 și februarie 2020 – vizite ce au avut ca obiectiv identificarea de oportunități și proiecte concrete de cooperare, în beneficiul celor două comunități de afaceri. În finalul întrevederii, Președintele Şekib Avdagiç a înmânat dnei Chiriță un tablou inedit reprezentând imaginea în relief a clădirii Camerei.

LĂSAȚI UN MESAJ