„Jandarmul anului 2016” a alergat 300 de km pentru victimele atentatelor din Belgia

215

La nouă zile de când a plecat în alergare din Galaţi, în semn de solidaritate faţă de victimele atentatelor din Belgia, Cristian Onofrei, numit “ Jandarmul anului 2016”, a ajuns duminică în Capitală, unde a fost primit şi imbrăţişat de Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Thomas Baekelandt.

Jandarmul Cristian Onofrei a parcurs, în alergare, timp de nouă zile, distanţa de 300 de kilometri dintre Galaţi şi Bucureşti, un gest pe care l-a făcut pentru a condamna masacre ca cele de la Bruxelles. Cursa lui s-a încheiat în Parcul Herăstrău din Capitală, duminică la prânz, de ziua Jandarmeriei Române, potrivit Mediafax.

“În ciuda greutăţilor pe care le-am întâmpinat, din cauza drumului foarte anevoios, în sensul că am alergat foarte mult pe asfalt, sunt foarte bucuros că am reuşit să ajung aici. Am alergat în memoria victimelor de la Bruxelles. A fost o tragedie şi dacă aş mai fi avut ocazia să mai pun câteva steaguri pe mine, cu siguranţă aş fi facut-o. În aceeaşi măsură trebuie să comemorăm şi celelalte atentate care au avut loc, din păcate. ”, a declarat jandarmul, imediat după încheierea cursei de 300 de km.

La intrarea în Parcul Herăstrău din Capitală, jandarmul din Galaţi a fost întâmpinat de Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Thomas Baekelandt şi soţia sa. Aceştia l-au imbrăţişat, i-au înmânat un buchet de flori şi i-au mulţumit pentru gestul său.

“Mulţumesc Jandarmeriei Române, de asemenea, vreau să mulţumesc poporului şi oficialilor români pentru sprijinul şi simpatia pe care ni le-au arătat după antentatele de la Bruxelles”, a spus Thomas Baekelandt.

cristian-onofrei-jandarmul-anului

Tânărul de 33 de ani din Galaţi nu este la primul gest de acest fel. Plutonier major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, Cristian Onofrei este cunoscut pentru numeroase acţiuni caritabile pe care le-a organizat. De atfel, în Capitală, la finalul cursei l-au aşteptat şi numeroşi gălăţeni care au venit special să-l susţină.

“Merită susţinerea noastră pentru absolut toată activitatea lui. Şi ca om, dacă îl vezi pe stradă, se întoarce şi te ajută. Vorbeşte frumos, este respectat, toţi îl respectă. Organizează aceste evenimente pur şi simplu pro bono. Mă face să mă simt mândră că sunt din Galaţi, mişcă foarte multe suflete din Galaţi care poate altădată nu s-au gândit să facă ceva bine”, a declarat o tânără venită să-l vadă.

Pentru acţiunile umanitare pe care le face dar şi pentru încercarea lui, Cristian Onofrei a fost desemnat “Jandarmul de onoare al anului 2016”. „Este apogeul carierei mele profesionale. Oameni nevinovaţi au căzut pradă luptei altora şi, din păcate, noi nu putem face prea multe. Dar, prin aceste acţiuni sociale, prin o gândire mai pozitivă, prin promovarea sportului, prin tot ceea ce înseamnă frumos, eu sunt convins că vom reuşi să izbăvim şi să aducem societatea pe un ascendent mult mai pozitiv. Încerc să fac tot posibilul să merg pe aceeaşi cale, mai departe, în aceeaşi măsură.”, a spus Cristian Onofrei după ce i-a fost înmânat premiul.

Alături de el, la evenimentul din Capitală, au fost soţia, copilul de numai trei ani, dar şi părinţii. “Mă bucur că a reuşit să ducă la capăt cursa pe care şi-a propus-o şi îl felicităm. L-am întrebat dacă crede că poate să ducă cursa şi a zis dacă nu puteam, nu îmi luam angajamentul. Aşa cum a zis, a şi făcut”, a declarat soţia jandarmului, Valentina Onofrei.

LĂSAȚI UN MESAJ