Jandarmii ies pe străzi! Ce obiective vor avea în pază.

113

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara sunt angrenate în misiuni specifice pe perioada minivacanţei de Paște. În conformitate cu măsurile stabilite la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, jandarmii acţionează pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, premergător şi pe timpul sărbătorilor de Paște.
Jandarmii grupării mobile se vor afla în proximitatea lăcaşurilor de cult, în municipiile Timişoara şi Reşiţa şi, de asemenea, în zona mănăstirii Şag din judeţul Timiş, pentru ca manifestările religioase să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Pentru desfăşurarea misiunilor specifice, jandarmii din Gruparea Mobilă Timişoara cooperează cu inspectoratele de jandarmi judeţene din zona de responsabilitate, cu structurile de poliţie, poliţie de frontieră şi cu alte instituţii, în baza planurilor de cooperare sau colaborare încheiate în acest sens.
În zilele de 8 şi 9 aprilie, jandarmii asigură măsurile de ordine şi siguranţa participanţilor la rugile bănăţene din localităţile Ghilad, Utvin, Sânmihaiu Român, Jamu Mare, Toager, Gătaia, Giroc şi Stamora Română.
Jandarmii răspund, de asemenea, apelurilor venite din partea cetăţenilor, la dispeceratul unităţii, prin SNUAU 112 şi intervin atunci când sunt solicitaţi în situaţii de urgenţă.
Pentru a preveni producerea evenimentelor ce ar putea duce la tulburarea ordinii şi siguranţei publice, jandarmii recomandă cetăţenilor să evite locurile foarte aglomerate, să adopte un comportament decent conform normelor de convieţuire socială şi, de asemenea, să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale.
Persoanele care au cunoştiinţă de producerea de fapte antisociale, pot sesiza forţele de ordine aflate în teren sau pot apela numărul de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ