Timișoara rămâne fără spital de Oncologie! Speranțele bolnavilor s-au năruit. Video

1202

În ultimul an, timișorenii, suferinzi sau cei care au în familie pe cineva bolnav, au trăit cu o speranță ca poate odată și odată vor avea un nou spital în oraș. Mult doritul și așteptatul spital de Oncologie se dovedește, din nou, o dorință mult prea îndepărtată. Speranțele s-au năruit iarăși ca un castel de nisip uitat în soare.

De necesitatea acestuia nici nu mai trebuie adusă vorba. Este un lucru de sine înțeles că este nevoie ca de aer, deoarece în vestul țării cazurile de boală oncologică sunt in creștere. Totodată, la Timișoara vin bolnavi și din alte județe. De fapt indiferent de titulatură, unitatea medicală ar fi îndeplinit un rol regional.
Toată tevatura (sau poate simulacru?) de analiză a proiectului acestui spital a durat aproximativ un an. A existat sigur o comisie de analiză în cadrul Direcției de Sănătate Publică. Nimeni nu bănuiește de rea voință pe cei din comisie. Dar un an este cam mult pentru a analiza acea unică ofertă de proiect. Ce se putea întâmpla dacă ar fi fost depuse câteva zeci de proiecte? Ar fi durat procedura câțiva zeci de ani?

Firma ce ar fi dorit să edifice clădirea a înaintat o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, fiind respinsă la fel ca proiectul inițial. Cum respingerea este definitivă, acum trebuie refăcută toată procedura unei noi licitații. Valoarea estimată a lucrării ar fi trebuit să se înscrie în suma de 511 milioane de lei.

„Din păcate, s-a anulat licitația pentru proiectarea Institutului Oncologic, proiect gestionat de DSP. Din informațiile pe care le am, trebuie reluată întreaga procedură. Nu este o informație plăcută, ținând cont că de un an comisia de evaluare a analizat și mai apoi a dat decizia de respingere a ofertei. Singura ofertă care s-a depus a fost declarată neconformă. De obicei, la o singură ofertă termenul nu poate să fie mai mare de două luni. Am avut discuții cu doamna ministru al Sănătății. Consider că este foarte important pentru întreaga zonă și dacă ministerul nu se implică în această finanțare, va fi scoasă de pe lista de investiții”, a explicat situația președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.
Durata de executare a proiectului ar fi trebuit să se încadreze în limita a sub trei ani de lucru efectiv.

Pentru moment, președintele Dobra nu cunoaște mai multe amănunte din această situație, dar crede că acele „neconformități” din proiect sunt de natură tehnică ce probabil s-au îndepărtat de caietul de sarcini al lucrării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.