Jandarmii bănățeni nu se sperie de nimic. Nici de un banal ac

1595

Jandarmii bănățeni, așa cum le stă bine, luptă din nou. De data asta cu mentalitățile celor ce nu vor să se implice. Dacă strămoșii lor au vărsat sânge in timpul marilor conflagrații, cei de azi folosesc sângele în scopuri medicale.

Pe lângă executarea misiunilor zilnice care implică asigurarea siguranţei cetăţenilor din zona de vest a României, jandarmii bănăţeni s-au alăturat Campaniei de donare de sânge organizate la nivel naţional de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Română în parteneriat cu Jandarmeria Română ”Donează sânge! Salvează o viaţă!”, ajunsă anul acesta la a XI-a ediţie.

Cunoscând problemele cu care se confrunta spitalele, privind deficitul rezervelor de sânge, vineri 27 mai a.c., peste 50 de jandarmi din cadrul celor două unităţi din Timişoara, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Glad Voievod” şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, s-au mobilizat şi au donat sânge pentru salvarea de vieţi omenesti, precum şi pentru completarea rezervelor de sânge din spitale.

Conştienţi de nevoile semenilor, jandarmii au fost prezenţi în număr mare la sediul unităţii, unde, un echipaj mobil de la Centrul de Transfuzie Sanguină Timişoara, a sosit pentru recoltarea sângelui.

Este a doua acţiune de acest gen a jandarmilor bănăţeni în 2016, însă, la nevoie, vor răspunde PREZENT ori de câte ori va fi nevoie. Prin participarea la această campanie, jandarmii sunt alături de oameni şi prin spiritul lor voluntar, nu numai prin misiunile desfăşurate.

LĂSAȚI UN MESAJ