Îţi verifici telefonul mobil de 100 de ori pe zi? Iată cum te afectează acest lucru!

154

Utilizarea frecventă a calculatoarelor şi a smartphone-urilor ne afectează vederea. Lumina albastră a ecranelor oboseşte ochii, îi înroşeşte şi favorizează iritaţiile.

Potrivit statisticilor, unu din trei adulţi petrece peste 11 ore pe zi folosind dispozitivele digitale. Laptopuri, tablete sau smartphone-uri – sunt doar câteva dintre device-urile pe care le utilizăm la serviciu, la masă, în timpul liber, în călătorii și chiar și atunci când gătim sau mergem pe stradă. Este util de știut că o persoană obișnuită își verifică telefonul mobil în medie de 100 de ori pe zi. O mare parte din zi este petrecută uitându-ne la lumina albastră emisă de ecrane. Sindromul ochilor obosiți de ecrane apare după ce petrecem câteva ore în fața unui ecran digital. Majoritatea persoanelor încep să își simtă ochii obosiți dupa aproximativ două ore.

Lumina albastră a ecranelor ne afectează vederea și poate cauza nu doar probleme de vedere, ci și tulburări de somn.

“Acest tip de lumina emisă de LED-uri și monitoare este chiar mai puternică decât cea ultravioletă, pentru că pătrunde mai adânc în retină. Expunerea pentru un timp îndelungat poate afecta serios vederea pe termen lung”, spune dr. Beatrice Voiculescu, medic oftalmolog.

Sursa: clickpentrufemei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ