Italianul care ”nu a știut” că n-are voie să arunce gunoaie în centrul Timișoarei

131

Un străin și un român din regiunea Moldovei au fost surprinși în timp ce aruncau deșeuri chiar în centrul Timișoarei. Polițiștii locali erau în zonă și i-au văzut pe un italian și pe o tânără din Galați când abandonau gunoaie în Piața Victoriei. Incredibil, dar italianul a susținut că nu a știut că nu e voie să arunce deșeuri în centrul orașului.

”După ce în urmă cu aproximativ o lună polițiștii locali au luat măsura sancționării contravenționale în cazul a trei societăți comerciale care funcționează chiar în centrul municipiului, în Piața Victoriei, și nu au respectat prevederile legale referitoare la colectarea deșeurilor, zilele trecute două persoane fizice, de această data, o tânără din Galați și un cetățean italian, care locuiesc în zonă, au fost surprinși abandonând deșeuri chiar în centrul orașului, vizavi de Cinema Studio. Cei în cauză au fost sancționați cu cate 1000 lei fiecare, sancțiunea maximă prevăzută de HCL 371/2007 pentru persoanele fizice”, au transmis polițiștii locali.

Mai mult decât atât, italianul a susținut că nu a știut că nu este voie să abandoneze deșeuri pe domeniul public. Zona a fost ulterior salubrizată la intervenția polițiștilor locali. În luna februarie peste 150 de persoane au fost depistate aruncând deșeuri pe domeniul public, toate fiind sancționate cu amenzi între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1500 și 2500 lei pentru persoanele juridice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ