Istoria începe să îşi facă loc pe agenda poliţiştilor locali

112

Istoria Timişoarei, pe care o vedem cu toţii în centrul vechi și în cartierele străbune din oraş, începe încet, încet să îşi găsească locul pe agenda poliţiştilor locali. Dacă în ultimii ani proprietarii care îşi lăsau casele vechi să se degradeze necontrolat dormeau liniştiţi, iată că 2016 le aduce amenzi la uşă.

Anul acesta, nu mai puţin de 50 de proprietari au fost amendaţi.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au continuat verificările cu privire la modul în care proprietarii de imobile aflate în zona istorică a Municipiului Timișoara respectă legislația privind întreținerea clădirilor, având obligația de a obține documentațiile necesare demarării procedurilor de remediere a stării de degradare a imobilelor aflate în proprietate.

Astfel, în ultima săptămână au fost aplicate încă zece sancțiuni celor care nu au făcut niciun demers pentru obținerea autorizațiilor de construcție, numărul total fiind de 50 de sancțiuni. Reamintim că termenul pentru demararea procedurilor de obținere a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire a expirat la începutul lunii iulie. Potrivit Legii 422/2001, sancțiunile sunt cuprinse între 4.000 și 8.000 lei”, transmite Poliţia Locală Timişoara.

Ultimele 10 procese verbale au fost încheiate pentru proprietari care dețin locuințe pe străzi precum str. Timotei Cipariu, str. Virgil Madgearu, str. Anton Pann, str. Brasov, str. 3 August 1919, Piața Badea Cârțan, Piața Romanilor, Str. E.de Savoya, Bd. Take Ionescu.

Acțiunile pe această linie vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ