Ipoteza care ar putea răsturna cursul anchetei în cazul crimelor din Gorj

676

Crimele de la Băleşti ridică multe semne de întrebare. Duminică, o poliţistă şi-a pus capăt zilelor după ce şi-a împuşcat mama şi fiul de doar 6 luni. Nimeni nu înțelege de ce femeia a recurs la acest gest.  Inclusiv soţul agentei, poliţist şi el, este considerat un posibil autor al tragediei. Asta pentru că anchetatorii iau în calcul și o a doua ipoteză: cea a unui triplu asasinat.

Potrivit anchetatorilor, agentul Constantin Lăpădat nu era acasă în momentul producerii crimei. El va avea însă de dat explicaţii cu privire la modul în care arma sa a ajuns în mâinile soţiei, în condiţiile în care pistolul avea un regim strict de păstrare la domiciliu şi trebuia să fie permanent ori sub lacăt ori în posesia lui Lăpădat. Informaţiile preliminare din anchetă arată că soţii Lăpădat aveau un apartament şi la Târgu Jiu, care nu apare în vreo declaraţie de avere a celor doi, pentru această locaţie fiind emisă autorizaţia de păstrare a armei care aparţine Poliţiei Române, scrie pandurul.ro.

Duminică seara, agentul ar fi plecat spre locul său de muncă de la Mătăsari, iar în traseu, cu arma asupra sa, a intrat pe la locuinţa de la Băleşti, unde se afla soţia sa, bebeluşul de 6 luni şi mama celei care a devenit „poliţista criminală’ Adela Lăpădat şi-ar fi trimis soţul pentru câteva minute de acasă până la o farmacie din apropiere pentru a-i cumpăra un medicament, agentul plecând din casa de la Băleşti fără să îşi mai ia cu el pistolul. La revenire, el a constatat că soţia şi-a pus capăt zilelor după ce şi-a împuşcat mama şi bebeluşul, agentul sunând rapid la 112.

Poliția Română a precizat că mama polițistei din Gorj a fost găsită împușcată în zona toracelui, în timp ce bebelușul prezenta leziuni la cap, el fiind transportat la spital, însă din păcate acesta a murit. Potrivit unor surse din anchetă, bebelușul a fost împușcat de două ori în cap.

Polițista Adela Maria Lăpădat, care și-a împușcat mortal mama și bebelușul și apoi s-a sinucis, ar fi suferit o depresie postnatală nediagnosticată.

Crima din Bălești i-a șocat pe vecinii familiei lovite de tragedie.

„A fost o bubuitură, așa am crezut inițial. Ne-am gândit că iar s-o fi produs un accident, dar apoi s-a auzit ca o împușcătură și lumea a ieșit să vadă ce se întâmplă. După câteva minute au început să apară salvările și au oprit la ei la poartă. Erau niște oameni pașnici, respectuoși, nu știm ce să mai spunem despre ceea ce s-a întâmplat. Suntem uimiți, pur și simplu. E șocant să afli așa ceva, mai ales că ea și-a dorit foarte mult un bebeluș. Când mă întâlneam cu mama ei, cea împușcată acum, vă spun că avea lacrimi de bucurie. Era tare mândră că are un nepoțel. Nu știu ce se putea întâmpla acum atât de grav încât să se ajungă la așa ceva. Cred că a fost vreo depresie postnatală, să se fi certat mama cu fiica, dar indiferent de ce a fost e păcat că a murit copilașul acela’, a spus o vecină.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ