Iohannis prelungeşte tensiunea! Desemnarea premierului, după Crăciun

113

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că va desemna premierul după Crăciun.

„Consultările s-au încheiat, după două zile, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-ministru: PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri consultări cu PSD-ALDE, PNL, USR și UDMR, iar joi cu PMP și grupul minorităților naționale din Parlament.

„Am luat notă la anunțul președintelui. Noi, la Parlament, ne-am organizat în așa fel încât să fie pregătite toate procedurile pentru audierea miniștrilor. Îmi pare rău că nu a fost făcut anunțul astăzi. Fiecare cu ritmul lui. Aș vrea să sfătuiesc Guvernul să nu mai facă atâta agitație cu proceduri de angajare prin ministere, de numiri”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, care a răspuns că a aflat de anunț de la televizor.

„Probabil că vrea să aibă mai multe discuții cu doamna Shhaideh”, a mai spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă se poate vota premierul până de Anul Nou, Liviu Dragnea a precizat că „este fundamental pentru România” să se desemneze Guvernul până la 31 decembrie.

„Am o oarecare emoție, pentru că nu a precizat în care zi după Crăciun se va face numirea”, a mai spus noul președinte al Camerei Deputaților, care a subliniat că „n-ar avea sens” ca președintele Iohannis să propună un premier susținut de o majoritate.

Întrebat dacă se mai pune problema de o suspendare a președintelui, Liviu Dragnea a răspuns: „Depinde de ce propunere face.”

Totodată, Dragnea a amenințat cu excluderea oricărui lider PSD care ar accepta funcția de premier, în cazul în care Klaus Iohannis ar propune pe altcineva.

LĂSAȚI UN MESAJ