Iohannis cere mai mulţi bani pentru medici: Bonus de 500 de euro pentru personalul medical care lucrează cu pacienţi cu COVID-19 VIDEO

74

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a cerut Guvernului să identifice fonduri europene pentru a da un bonus de 500 de euro personalului medical care lucrează cu pacienţi cu coronavirus.

„Vreau să vă anunţ de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României. În acest sens, am avut astăzi mai multe discuţii. Personalul medical, medicii noştri, sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Avem încredere în ei, ne punem speranţele în ei, dar trebuie să fim foarte conştienţi că pentru ei este o situaţie de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem aşteptări mari de la ei şi atunci, în consecinţă, cred că este corect să recunoaştem această situaţie şi să recunoaştem, evident, că este nevoie şi de un pic mai mult decât cuvinte frumoase.    Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi COVID. Şi vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii şi personalul medical care lucrează cu pacienţi COVID ar fi un bonus onorabil”, le-a transmis Klaus Iohannis autorităţilor din Suceava şi ministrului Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ