Ioan Popa: ”La mulți ani reșițenilor, la mulți ani bănățenilor, la mulți ani compatrioților noștri români” – foto-video

207

Vremea mohorâtă și destul de rece nu i-a oprit pe reșițeni să vină în Piața 1 Decembrie 1918 pentru a asista la manifestările dedicate zilei naționale.

După prezentarea onorului și momentul emoționant al intonării imnului, cei prezenți au asistat la o slujbă religioasă de comemorare a eroilor. Prefectul Matei Lupu a dat apoi citire mesajului transmis românilor de către primul ministru Mihai Tudose.

Alocuțiuni dedicate zilei tuturor românilor au ținut președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, precum și primarul Reșiței Ioan Popa.

”Chiar dacă este o zi friguroasă, iată că în piața din centrul civic al municipiului Reșița foarte mulți reșițeni și cetățeni din județul Caraș-Severin au participat la manifestările ocazionate Zilei Naționale a României alături de oficialitățile din județul Caraș-Severin. Acesta este un lucru foarte bun, că împreună am sărbătorit Ziua Unirii, adulți, copii, oameni politici, civili, militari, cu toții astăzi am fost alături la ziua noastră de suflet. La mulți ani tuturor românilor, fie că trăiesc în România, fie că sunt în afara țării!”, a spus președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

La rândul său, primarul Ioan Popa le-a vorbit celor prezenți în piața despre necesitatea recăpătării mândriei de a fi român.

”La mulți ani reșițenilor, la mulți ani bănățenilor din Banatul de Munte, la mulți ani compatrioților noștri români! Îmi doresc ca această nație să își recâștige demnitatea, să încercăm să fim mândrii de faptul că suntem români. Avem o țară frumoasă, suntem un popor inteligent , priceput și sper ca Dumnezeu să ne călăuzească pașii spre un viitor mai luminat și mai bun pentru noi. Dumnezeu să binecuvinteze această țară!”, transmite primarul Popa.

Momentul cel mai așteptat de toți cei prezenți azi în Centrul Civic a fost defilarea echipajelor din structurile MAI și a mașinilor de intervenție aflate în dotare. Pentru prima dată, în acest an a participat la paradă și un echipaj canin al MAI, spre bucuria celor mici.

La final, toți cei prezenți au putut gusta din tradiționala fasole cu ciolan, aproape 1000 de porții fiind pregătite pentru această zi de sărbătoare de către administrația locală și jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ