Învinse de Cehia în turul I al Fed Cup

94

România a pierdut duelul cu Cehia din Fed Cup, scor 2-3, și a ratat șansa de a intra în sferturile competiției la primul an din grupa Mondială. Calificarea s-a decis în meciul decisiv de dublu.

Clujul nu le-a purtat noroc echipei naționale de tenis feminin, care a pierdut primul meci în Fed Cup după 3 ani. România a pierdut la limită duelul cu Cehia, scor 2-3, din turul I al Fed Cup, grupa Mondială. Victoria s-a decis în meciul decisiv, cel de dublu, după ce în meciurile de simplu s-au încheiat la egalitate.

Perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru a pierdut cu 2-6 și 3-6 în fața cehoaicelor Kristyna Pliskova/Barbora Zahlavova Strycova meciul al cincilea din sala Polivalentă din Cluj.

România a avut avantaj o singură dată, după meciul liderelor Simona Halep – Petra Kvitova încheiat 6-4, 3-6, 6-3 în primul joc de duminică. Egalitatea s-a refăcut după ce Monica Niculescu a pierdut în fața lui Karolina Pliskova cu 4-6, 6-4, 3-6.

Româncele vor evolua într-un baraj de menținere în grupa Mondială cu una dintre echipele câștigătoare ale grupei a II-a, în luna aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ