Investiții în școlile din Timișoara. Autoritățile, la ora bilanțului

29

În primele nouă luni ale acestui an, Primăria Municipiului Timișoara a plătit 29 de milioane de lei în lucrări de investiții la unitățile de învățământ și încă patru milioane de lei în lucrări de reparații.

Primăria Timișoara a achiziționat spații modulare pentru 26 de săli de clasă în acest an, în total fiind funcționale 57 de construcții modulare pentru opt școli, care sunt conforme standardelor în vigoare.

La Școala Gimnazială nr.24 se lucrează la documentații pentru realizarea unui campus școlar prin extinderea spațiilor, iar la Colegiul Național Bănățean se lucrează deja la proiectarea noului campus care va fi construit și va include și Colegiul Tehnic de Vest și Liceul Dositei Obradovici. De asemenea, Primăria Municipiului Timișoara are în implementare proiecte cu fonduri europene în valoare de 130 de milioane de lei: La Grădiniţa PP33 se va extinde, se vor face reparații şi reabilitarea termică. La Școala Generală nr. 25 se construiește o sală de sport. Și Școala Gimnazială 30 se extinde. Se vor obține în plus 16 săli de clasă.

Tot cu bani europeni se vor construi corpuri la Liceu Waldorf, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu și Școala Generală nr.13. Campusul din Calea Bogdăneștilor și cele două creșe, de pe strada Nicolae D. Cocea și II de la Brad, au și ele asigurată finanațarea europenă, mai spun cei din Primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ