Investiții fără precedent în infrastructura Municipiului Timișoara

120

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: investim 400 de milioane lei până la final de an.

Timișoara va beneficia până la sfârșitul acestui an de investiții directe fără precedent în ultimii 32 de ani. Sumele investite provin atât din bugetul local, cât și din fondurile europene atrase, deja, de administrația locală în cei doi ani de mandat. Absorbția fondurilor europene este de 25%, în momentul de față. Ca o comparație cu mandatul fostei administrații Robu, rata de absorbție a fondurilor europene a crescut în ultimii doi ani cu peste 24%. Este de așteptat ca, la sfârșitul lunii decembrie, gradul de folosire a banilor europeni să atingă un procent de 50%.

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a anunțat că până la final de an municipalitatea va realiza investiții de 400 de milioane de lei.

„Anul acesta Primăria Timișoara va ajunge, cel puțin la suma de 80 de milioane de euro, adică 400 de milioane de lei, bani pe care efectiv îi investește în oraș. E foarte important să înțelegem că acești bani sunt bani pe care i-am prioritizat reducând cheltuielile de funcționare. Atunci când eram în opoziție spuneam că pentru fiecare leu pe care primăria îl investește în oraș se cheltuiau 9 lei pe funcționarea aparatului primăriei. În acest moment am redus foarte puternic acest decalaj și acesta este singurul mod în care lucrurile se pot face. Avem o creștere consistentă a absorbției fondurilor europene, suntem undeva la 25%, nu pare poate o cifră foarte mare, dar când eu am devenit viceprimar procentul de absorbție era de 0,2%, iar acum suntem la 25% și sunt încrezător că până la sfârșitul anului putem ajunge în zona 45-50%, pentru ca anul viitor, ultimul an de absorbție pe vechiul program să putem să ajungem la un nivel de 95% din fondurile europene pe care le-am contractat”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău, în cadrul conferinței de presă a USR Timiş.