Investiție inutilă, de peste un sfert de million de lei, în estul județului Timiș! La ce ar fi trebuit să fie folosiți banii…

275

A fost un vis mai vechi al aleșilor locali de la Nădrag să aibă și ei un parc de aventură, aşa cum au văzut că există în Statele Unite sau în Vestul Europei, cu care să rupă gura târgului. Au trecut la treabă și au construit un complex care se întinde pe un hectar şi jumătate de teren. Parcul de aventură are tiroliene și zone de cățărare speciale pentru adulți și copii. Potrivit unui material difuzat de Digi24 Timișoara, parcul a costat 280 de mii de lei, bani din bugetul local. Zona de agrement este gata încă din decembrie anul trecut, doar că, de atunci, stă închisă.

După 6 luni, cât au durat lucrările, au fost amenajate 6 trasee, care deocamdată nu folosesc numănui. Consilierul juridic al comunei Nădrag, Marian Vandel spune că „primăria nu mai poate să angajeze personal, suntem la limita maxima de personal conform legii și atunci am dorit să găsim o firmă autorizată, cineva care poate să gestioneze parcul respectiv”. La rândul său, viceprimurul Nădragului, Puiu Linginiar, povestește pentru Digi24 Timișoara „parcul e gata dar încă nu e dat în funcțiune deci noi vom anunța când e tot în regulă să nu vii degeaba. Au mai fost alți turiși, s-au întors înapoi”.

Responsabilii Consiliului Județean Timiș vor să-i scoată din încurcătură pe aleșii locali din Nădrag. Aceștia se gândesc acum să treacă parcul în administrarea unei organizații pentru turism a instituției. Numai că procedura ar putea dura câteva luni, timp în care parcul ar rămâne nefolosit și în sezonul estival.

Foto: redesteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ