Investiție de zeci de milioane de euro într-un obiectiv falimentar din Vestul țării

1463

După ce au băgat bani, din resurse proprii, în modernizarea aeroportului, aleșii arădeni cer acum ajutorul de la parlamentarii de Arad, pentru continuarea programului de modernizare a acestui obiectiv, mai mult nefolosit. Asta după încercările repetate de a fuziona cu Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara, rămase fără niciun rezultat. Vă redăm în cele ce urmează, textul integral al demersului făcut de Consiliul Județean, Prefectura și Primăria Arad:

”Consiliul Județean Arad a investit, din resurse proprii, în construirea Terminalului „Plecări” al Aeroportului Internaţional Arad. Obiectivul a fost necesar menținerii în circuit a Aeroportului, conform recomandărilor formulate de auditul de specialitate care a avut loc la această instituție și care a formulat elementele obligatoriu de realizat la Aeroport, pe termen scurt.

Noul terminal a fost inauguat în data de 20 aprilie 2016, în urma unei investiţii de circa 2 milioane de euro, care are poate creşte capacitatea de lucru a aeroportului de zece ori față de perioada anterioară. Astfel, capacitatea de lucru a aerogării arădene a crescut de la 50 de pasageri pe oră la 500.

Terminalul Aeroportului Arad avea înainte de modernizare 1.300 de metri pătraţi. Ca urmare a modernizării, terminalul dispune acum de peste 4200 de metri pătraţi şi permite operarea unui trafic de 200.000 de pasageri pe an.

Ca urmare a investițiilor realizate, Consiliul Județean a fost contactat de doi operatori care vor realiza zboruri în regim charter între Arad și litoralul turcesc, în sezonul estival 2017. De asemenea, în luna decembrie 2016, am prezentat consilierilor județeni intenția unei companii de zbor, de a opera curse regulate de pe aeroport, urmând ca negocierile să aibă loc în această iarnă.

Vă solicităm ca, în calitate de parlamentari, să pledați în continuare, alături de Consiliul Județean Arad, pentru preluarea de către Ministerul Transporturilor a cheltuielilor Aeroportului Arad. O a doua direcție importantă de acțiune o indentificăm în lobbyul dvs. la Guvern și ministerul de resort, respectiv Tarom, companie finanțată de statul român, pentru ca Aeroportul Arad să fie inclus în calendarul regulat de zboruri al Tarom.

De asemenea, vă solicităm sprijinul în Parlament, la nivel de Guvern și ministere, pentru continuarea programului de modernizare a Aeroprtului Arad, conform Master Planului, prin:

-modernizarea pistei de decolare-aterizare

-asigurarea compatibilității cu căile de rulare și platforma

-asigurarea infrastructurii, echipamentelor și utilajelor de asistență a navigației, securitate și siguranță conform standardelor

-asigurarea conectivității aeroportului

Valoarea totată a investiției cuprinsă în Master Plan este de 26.921.500 euro.”

LĂSAȚI UN MESAJ