Interviu cu Cristian Ghinea, candidatul alianței USR PLUS pentru alegerile europarlamentare

218

Ca deținător al unei diplome de master la Universitatea London School of Economics, Cristian Ghinea are cunoștințe de la sursă despre structura instituțională a UE, democratizarea, studiile media, transparența în administrația publică și despre Republica Moldova. A ocupat funcția de director și, ulterior, de membru în consiliul director al think tank-ului Centrul Român de Politici Europene. A fost consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Guvernului României, iar mai apoi ministru al Fondurilor Europene în guvernul Dacian Cioloș.

Mai e foarte puțin timp până la scrutinul care va hotărî cine va merge la Bruxelles. Vă rog să ne faceți o scurtă sinteză din care să știe omul nehotărât de ce ar vota formațiunea dumneavoastră.

– Pentru că suntem formațiunea politică din România care intră într-un grup pro-european, menit să salveze Uniunea Europeană așa cum este ea. Uniunea Europeană este asaltată de populiști și de naționaliști și acest grup nou în care Alianța USR PLUS este membru fondator se opune acestui curent. Noi vrem să salvăm Europa.

Europa este importantă pentru cetățenii români pentru a avea drept de muncă, de educație, de a călători, de a avea drepturi sociale și tot ce mai înseamnă pentru noi drepturile de cetățeni europeni. Apoi este important pentru români ca, după doi ani și jumătate în care Dragnea a făcut praf această țară, acest stat, și l-a subjugat total, românii, în sfârșit, pot să meargă să pună ștampila și să-și spună opinia.

Milionul de români care au semnat „ Fără penali”, sutele de mii de români care au fost week-end-uri întregi în stradă, acum, trebuie să se mobilizeze. Să-și sune bunicii, să sune părinții, să-și sune toate cunoștiințele și să le spună „hai la vot, acum este momentul nostru!”

Alianța 2020 USR PLUS este o forță nouă ce se bate de la egal la egal cu partide care au zeci de ani de organizare în spate și vom câștiga aceste alegeri.

Odată ajunși la Bruxlles, unde vă veți poziționa ori afilia? Cu cine aveți cele mai apropiate legături dintre formațiunile europene consacrate?

– Și USR și PLUS au luat decizia de a intra într-un nou grup format în jurul formațiunii liberalilor europeni. Un nou grup pro-european care își propune să salveze Uniunea așa cum este ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.