Întâlnirea premierului României cu preşedintele CJ Timiş a fost ținută departe de ochii presei. Ce s-a discutat

381
Premierul României, Mihai Tudose, a aterizat joi după masă la Timişoara pentru ca vineri să plece spre Belgrad, unde are o întâlnire planificată cu preşedintele Serbiei. Fără să anunţe presa, oficialul a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Potrivit unui comunicat remis vineri de CJ Timiş, premierul a venit însoţit de vicepremierul Marcel Ciolacu şi au discutat cu Dobra, dar şi cu prefectul judeţului Timiş, Eva Andreaș.

„Unul dintre subiecte a vizat construirea sălii polivalente de 16.000 de locuri în vederea anului 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală a Europei, această investiție urmând să fie pusă în mișcare pentru realizarea documentațiilor necesare premergătoare începerii lucrărilor de către Compania Națională de Investiții. Un alt subiect important dezbătut a vizat descărcarea de pe autostradă din comuna Sânandrei, prim-ministrul Mihai Tudose fiind informat despre necesitatea acesteia, iar mesajul transmis de șeful Guvernului a fost unul pozitiv, și pe această investiție vor urma discuții aplicate și urgente cu CNAIR. Tot la capitolul infrastructură rutieră, s-a repus pe tapet necesitatea unei autostrăzi care să lege Timișoara de Belgrad, fiindu-i prezentate premierului beneficiile unei astfel de investiții, iar discuțiile pentru acest obiectiv extrem de important pentru județul Timiș urmează să se poarte între premierul României și oficialitățile sârbe”, transmite CJ Timiş.

Nici tema centurii de sud a Timișoarei nu a fost trecută cu vederea, liderii administrației județene amintind că până acum nu s-a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectare și execuție a lucrării. Prim-ministrul a dat asigurări că, în cel mai scurt timp, se vor urma toate procedurile, iar anul 2018 va găsi centura cu șantier deschis. Un ultim subiect discutat a fost legat de bugetul administrațiilor locale aferent anului 2018, premierul Mihai Tudose afirmând că acesta va fi cel puțin la nivelul anului 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ