Întâlnire secretă între primarul Robu, ministrul Transporturilor şi şeful CNADNR

381

După vizita fulger de la Arad, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, s-a oprit şi la Timişoara, împreună cu şeful de la Drumuri Naţionale, Cătălin Homor. Vizita a fost făcută la Primăria Timişoara, acolo unde oficialii de la Bucureşti s-au întâlnit în secret cu primarul Nicolae Robu. În spatele uşilor închise şi departe de camerele de filmat, microfoane şi reportofoane, ministrul i-a promis edilului timişorean, din nou, că proiectul de construire a centurii de ocolire a oraşului de pe Bega este prioritar.

„Timișoara va avea centură auto ocolitoare – confirmarea fermă a venit în urma discuției purtate astăzi (n.r. – vineri) de către președintele PNL, Alina Gorghiu, și primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, cu ministrul Transporturilor, Sorin Bușe. Traseul centurii, lungimea și suma pusă la dispoziția proiectului vor rezulta după etapa revizuirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic”, a transmis Primăria Timişoara prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit promisiunilor ministeriale, în ceea ce privește calendarul lucrărilor, până la finele lunii noiembrie se va organiza licitația pentru actualizarea SF (n.r. – studiul de fezabilitate) și PT (n.r.  – proiect tehnic), date fiind modificările de legislație și a normelor de proiectare în domeniu. La 01.08.2017, va fi disponibil SF-ul actualizat. În perioada 01.08.2017 – 31.10.2017, se va pregăti HG de aprobare a obiectivului de investiții, conform SF, cu indicatorii săi tehnico-economici.

În perioada 01.11.2017 – 15.02.2018 se vor realiza exproprierile, se va obține autorizația de construcție, după care CNAIR va demara execuția efectivă a lucrărilor, în regie proprie. Execuția propriu-zisă a lucrării se va face în perioada 15.02.2018 – 31.12.2019.

LĂSAȚI UN MESAJ