Institutul Oncologic Timișoara rămâne un vis frumos! Chiar dacă avem un Premier din Banat…

503

Ultima scuză pentru nerealizarea Institutului Oncologic de la Timișoara, auzită în cursul zilei din gura ministrului Sănătății, Florian Bodog, este că birocraţia îngreunează demararea proiectului. În schimb, Florian Bodog, ne asigură că regiunea de vest va beneficia însă de aparatură medicală nouă.

”Ministerul Sănătății are toată deschiderea pentru realizarea Institutului Oncologic de la Timișoara. Ceea ce pot să vă spun este că am deblocat, pe Banca Mondială, acceleratorul liniar, care va merge la Timișoara și va ajuta pacienții bolnavi de cancer din toată regiune, cu o incidență foarte crescută de cancer” a declarat Florian Bodog, pentru Radio Timișoara.

Teoretic, Institutul de Oncologie va fi amplasat pe o suprafață de 5,5 hectare în Calea Torontalului și va avea 476 de paturi de spitalizare. Durata de realizare a institutului este estimată la 36 de luni, iar valoarea construcției și a dotării unității ar fi de peste 500 de milioane de lei.

Practic, rămâne de văzut dacă acest Guvern, condus de un Premier din Banat, are capacitatea de a pune piciorul în prag și să demareze investiție, atât de necesară pentru bolnavii de cancer din vestul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ