Instanţa supremă a decis: Laura Codruţa Kovesi poate pleca din țară

83

Instanţa supremă a judecat, miercuri, plângerea depusă de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi împotriva măsurii controlului judiciar dispuse împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa. ICCJ a decis ridicarea controlului judiciar, așa că fosta șefă a DNA poate părăsi țara.

Decizia de revocare a controlului judiciar a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

S-a dispus revocarea măsurii. Am contestat că această măsură a fost nelegală. Am arătat în contestație toate motivele de nelegalitate, de netemeinicie. Acum pot să părăsesc și țara, s-au revocat toate măsurile și mi s-a admis contestația”, a declarat Kovesi după aflarea sentinței.

Laura Codruța Kovesi a contestat controlul judiciar, măsură preventivă pe care i-a impus-o, săptămâna trecută, procuroarea Adina Florea de la secția specială de anchetare a magistraților.

Timp de aproximativ 2 ore, Codruța Kovesi a dat o declarație în fața judecătorului de drepturi și libertăți în care a contestat cu vehemență legalitatea acestei măsuri preventive, a controlului judiciar.

Kovesi este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă de către procurorii SIIJ.

Kovesi a afirmat că singurul scop al acestui control judiciar este să o împiedice să ocupe funcția de procuror șef european, pentru care se află în competiție cu un procuror francez: Jean Francois Bohnert.

LĂSAȚI UN MESAJ