Inspectoratul Şcolar Timiş vrea să închidă un liceu din Timişoara. Vezi care e motivul

179
liceul cfr timisoara

Mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Timiş nu vor mai funcţiona, din anul şcolar următor. Decizia a fost luată de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş din cauza scăderii populaţiei şcolare din judeţul nostru, în ultimii ani.

„Având în vedere faptul că în judeţul Timiş se înregistrează o scădere a populaţiei şcolare cu aproximativ 3.000 de elevi, a fost nevoie de o analiză foarte amănunţită a planului de şcolarizare şi a reţelei şcolare pentru anul şcolar 2016 – 2017. Am încercat să găsim soluţii cu pierderi cât mai mici în ceea ce priveşte activitatea elevilor”, a declarat Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

Reprezentanţii ISJ Timiş au detaliat că printre unităţile de învăţământ desfiinţate se numără mai multe grădiniţe din Timişoara şi din câteva sate din judeţ, în care sunt înscrişi foarte puţini preşcolari, în unele doar patru copii.

De asemenea, Liceul CFR din Timişoara se va închide, în câţiva ani, asta după ce ISJ Timiş a decis să nu-i mai dea clase de început din anul şcolar următor, astfel că merge spre lichidare. Principalul motiv este numărul mic de elevi care se înscriu anual la această şcoală. Totodată, liceul din Biled a primit doar clase profesionale, nu şi de liceu, asta din cauza faptului că prea puţini liceeni promovează examenul de Bacalaureat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ