Înscrieri în clasa pregătitoare: părinții au blocat serviciul la care se fac vize de flotant. Ce spune ISJ Timiș

310

Peste doar șase zile se dă startul înscrierilor în clasa pregătitoare, motiv pentru care părinții din Timișoara sunt extrem de agitați. Cei care intenționează să-și înscrie odraslele la una din școlile de elită din capitala Banatului pot apela și în acest an la șmecheria vizei de flotant, în cazul în care nu locuiesc pe străzile arondate unității de învățământ preferate.

În aceste condiții, părinții au blocat activitatea Serviciului de Evidența Populației din Timișoara, unde s-a înregistrat o explozie de solicitări pentru viza de flotant. „Am înțeles că doar după 1 martie vor mai fi eliberate buletine, din cauza numărului mare de solicitări, pe bază de programare. Este o isterie generală, este o frică a părinților de a nu prinde un loc la școala preferată. Vreau să-i asigur pe părinți că micuții lor nu vor rămâne fără loc„, a afirmat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

259 de clase pregătitoare în care pot fi înscriși 5.570 de copii au fost propuse de Inspectoratul Școlar Timiș pentru anul școlar următor. Înscrierile în clasa zero se vor desfășura în perioada 29 februarie – 18 martie. Din păcate, la fel ca în anii precedenți, cu ajutorul vizei de flotant, părinții vor lua cu asalt șase școli de elită din oraș, iar unele unități de învățământ, mai ales cele de la periferie, nu-și vor forma toate clasele.

Reprezentanții ISJ Timiș spun că părinții ar putea avea parte, în viitorul apropiat, de o serie de surprize neplăcute, din cauza supraglomerării școlilor de elită din centrul Timișoarei. „Din cauza lipsei de spațiu, există șanse ca pe viitor elevii înscriși să ajungă să facă ore de după-masa, să fie îmbinați cu alți copii care învață la alt nivel decât cel primar sau chiar să învețe în alte spații. Elevii s-ar putea trezi că deși aparțin unei școli, vor desfășura cursurile în altă zonă, în alte spații. Solicitările prea mari la unele școli din Timișoara ne vor duce în situații de acest gen, iar părinții trebuie să-și asume toate aceste lucruri, pentru că ei hotărăsc pentru acel copil„, a conchis Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ