Inițiativa Timișoara pregătește proteste săptămânale

69

Membrii organizației Inițiativa Timișoara vor să scoată lumea în stradă săptămânal, în fiecare miercuri. Ei intenționează să continue astfel manifestările #rezist în orașul de pe Bega.

Prima strigare se dă miercuri, de la ora 15:00, în fața Prefecturii Timiș. Protestatarii sunt rugați să își ia liber de la muncă 2 ore pentru a susține democrația în centrul Timișoarei.

”Încă de la început mișcarea #rezist a fost pașnică, oamenii protestând în susținerea unui model de societate având la bază democrația, respectarea drepturilor individuale, justiția independentă. Întodeauna am ales să folosim soluții de protest care să se încadreze în acest spirit. În ciuda faptului că protestele, petițiile, flash mob-urile etc. au părut să n-aibă o finalitate imediată, privind retrospectiv, trebuie să constatăm că au reușit să încetinească și chiar să amâne tăvălugul agresiv la adresa statului de drept. Efectul acesta a fost generat, în primul rând, de consecvența cu care timp de un an și jumătate ne-am opus ciumei roșii. Vă invităm să fiți alături de noi, într-o bătălie care va mai dura. Vă rugăm să vă luați o oră sau două liber de la job pentru a protesta în fața Prefecturii, în fiecare miercuri. În gustul cafelei de sfârșit de program, al susținătorilor ciumei roșii, trebuie să se simtă amarul nenorocirilor generate de banda de ticăloși de la putere”, transmit cei de la Inițiativa Timișoarei.

Până acum, la evenimentul de pe Facebook și-au anunțat prezența doar 26 de persoane, interesate de acesta fiind peste 160.

LĂSAȚI UN MESAJ