Inima Emiliei, fetița din vestul țării spulberată de o mașină, donată unui băiețel de 10 ani

1135

Emilia, fetița de 8 ani din Oradea, care a murit după ce a fost spulberată de o mașină, săptămâna trecută, în timp ce se întorcea acasă cu sora ei, va salva mai multe vieți.

Mama fetei de doar 8 anișori a acceptat ca organele să-i fie donate, fiind unul din rarele cazuri de prelevare de organe de la copii în România.

Inima şi plămânii fetiţei au fost prelevate de o echipă de medici, iar inima a fost transportată, marți, cu un elicopter, la IUBCvt Târgu Mureș, pentru a-i fi implantată unui băiețel de 10 ani din Tulcea.

Băiatul era pe lista de așteptare de 3 ani și, în cursul nopții, a ajuns la IUBCvt Targu Mureș, fiind sub investigațiile specialistilor și pregătit pentru transplant.

Imediat după ce inima a ajuns la Târgu Mureș, copilul a intrat în sala de operații în jurul orei 15:30.

Primul caz de transplant de inima la copil în 2018 a fost în data de 18 iulie, când un copil de 15 ani din judeţul Caraş Severin suferind de insuficienţă cardiacă a primit un cord nou de la un alt copil, de 14 ani, tot din Oradea, victimă a unui accident rutier.

Joi, 29 noiembrie, Emilia a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost lovită de o mașină în timp ce încerca să traverseze strada printr-un loc interzis.

Copila se întorcea din parc împreună cu sora ei mai mare, de 10 ani, și mergea spre casă. Fetele au vrut să treacă strada printr-un loc intens circulat.

Un șofer care circula cu viteză nu a putut să o evite pe fata de 8 ani și a izbit-o cu capul de asfalt. Fetița a fost transportată în stare gravă la spital.

„Fetița este în comă, starea ei fiind critică”, declara atunci dr. Borcea – șeful UPU Oradea.

Polițiștii au stabilit că șoferul nu băuse înainte de a se urca la volan, dar au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ