11.2 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Înghețul, cea mai mare amenințare pentru apometre

Zilele și nopțile cu temperaturi sub zero grade pun probleme oricui. Chiar și instalațiile de apă suferă iarna. Aquatim dă câteva sfaturi pentru a trece u bine de perioada rece.

„Dragi clienți ai Aquatim, dat fiind faptul că, cel puțin câteva zile, vom avea temperaturi scăzute, revenim cu sfaturi concrete pentru voi, întru protejarea contoarelor de apă împotriva înghețului pe timpul iernii. Știm cu toții că este un demers esențial pentru a evita deteriorarea acestora și pentru a asigura funcționarea corespunzătoare.

Iată câteva metode pe care vi le recomandăm și pe care le puteți utiliza, îndeosebi în această perioadă de iarnă:

– Izolarea termică – se învelește contorul cu materiale izolatoare termic. Este recomandat să se izoleze și conductele laterale.
– Folosirea husei izolatoare – există huse special concepute pentru protejarea contoarelor de apă împotriva înghețului. Aceste huse pot fi instalate ușor și oferă o barieră împotriva temperaturilor scăzute.
– Monitorizarea temperaturilor și luarea de măsuri preventive înainte de a se instala temperaturi negative extreme.
– Excluderea curentilor de aer prin fisuri sau spații deschise în jurul contorului care permit pătrunderea curentilor de aer. Aceștia pot contribui la răcirea suplimentară a apei din rețea.
– Măsuri de prevenție pentru absența pe o perioadă de mai multe luni sau chiar ani – dacă locația este nelocuită pentru o perioadă mai lungă, toate sursele de apă trebuie închise, izolate și golite. În acest caz, ar trebui informat și operatorul Aquatim pentru recomandări suplimentare.

Evident că mai există metode și măsuri care pot fi luate, toate în funcție de posibilități, respectiv de amplasarea contoarelor de apă.
Combinația acestora oferă o protecție eficientă împotriva înghețului. ”

Alte subiecte :

Underground 2™, Orașul care nu se vede – o (re)lansare de carte cu momente vii ale istoriei bănățene mai puțin cunoscute | FOTO-VIDEO

Vineri, 23 Februarie, la sediul filialei din Timișoara al Uniunii Scriitorilor Români a fost (re)lansat Underground 2™, Orașul care nu se vede, cel de-al...

Un nou palat istoric al Timișoarei a fost renovat și arată splendid acum

Una dintre clădirile de referință ale Timișoarei, Palatul Ciobanu, este prima care a îmbrățișat tema țăranului român, dar și ultima care a fost ridicată...

Citește și :