Infuzie de sudiști pentru campioană

68

SCM Timișoara Saracens a transferat șase rugbiști din emisfera sudică pentru sezonul de primăvară 2017. Un internațional fijian, doi sud-africani și trei neo-zeelandezi reprezintă coșul de cumpărături al bănățenilor.

Campioana a ales emisfera sudică pentru cumpărăturile iernii. Toți cei șase jucători transferați în această perioadă provin din sud: Noua Zeelandă, Africa de Sud, Fiji și Australia. În total doi jucători de linia întâi, doi pentru linia a treia și doi pentru treisferturi. ”Este realitatea din sportul românesc. Nu există baza piramidei care să alimeneteze cu jucători sportul de performanță. Dacă nu vine nimic de urmă nu ai de unde să alegi aduci doar de afară”, au subliniat oficialii clubului timișorean.

Flankerul Michael Stewart (25 ani-Noua Zeelandă/Samoa), flankerul James Doyle (25 ani – Marea Britanie), pilierul Pieter Stemmet (25 ani – Africa de Sud), pilierul Marzuq Maarman (24 ani – Africa de Sud), mijlocașul Henry Seniloli (27 ani – Fiji) și centrul Stefano Hunt (25 ani – Australia/Noua Zeelandă).

”Jucătorii au fost aleși de antrenori. Cred că stăm foarte bine la raportul ce am pierdut și ce am câștigat în această iarnă. Doar trei dintre ei vor fi eligibili pentru Challenge Cup. Probabil vor fi cei de pe linia a 3-a și linia I unde avem probleme. Urmează trei luni foarte importante: calificarea în Challenge Cup (1-21 aprilie) și câștigarea Superligii în luna mai. Ne bucură proiectul de la CSM București pentru că ne dorim o competiție puternică în România, doar așa creștem rugbyul românesc. Le va fi greu să închege o echipă într-un timp așa de scurt”, a punctat vicele Dușan Filipaș.

Antrenorul Grainger Heikell i-a caracterizat și el pe jucătorii aduși în această iarnă: ”Ca de obicei orice început aduce mult entuziasm pentru noi. Avem câțiva jucători care sperăm să aducă calitate în echipa noastră. Jucătorii aduși acum trebuie să ne ajute pentru că ne așteaptă o provocare importantă în aceste 3-4 luni. Sunt oameni cu experiență și cu calități excelente în teren”.

Reamintim că bănățenii s-au despărțit în această iarnă de patru oameni: Steliaan Burcea, Valentin Calafeteanu, Paula Kinikinilau și Victor Dumitru.

Meciurile oficiale vor începe pentru timișoreni în 1 aprilie, în deplasarea de la Krasnîi Yar din Challenge Cup, meci ce s-ar putea disputa în Tbilisi. Singurul amical al perioadei de pregătire se va desfășura în 8 martie cu Steaua la București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ