21.2 C
Timișoara
miercuri 8 mai 2024

Infrastructura rutieră din Timiș nu ține pasul cu dezvoltarea imobiliară. Cozi interminale pentru a ajunge la Timișoara

Infrastructura rutieră din Timiș nu se devoltă în același ritm cu noile cartiere apărute în periurban. Este și cazul drumului care leagă comuna Bucovăț de Remetea Mare și de Timișoara.

Localnicii din Bucovăț se plâng că, după ce s-au mutat la țară pentru a scăpa de aglomerația din oraș, acum se lovesc de ambuteiaje în trafic atunci când vor să vină în Timișoara.

Șoferii spun că pe drumul județean 609F care se intersectează cu drumul național 6 în Remetea Mare se formează mereu cozi interminabile.
„Este vorba de intersecția din Remetea Mare, care pentru cei care vin dinspre Bucovăț este un adevărat pericol. Este un adevărat risc să te încumeți să intri pe șoseaua spre Timișoara. Dimineța cozile de mașini care trebuie să își asume riscul se întind pe 2 – 3 kilometri. Peste zi este un adevărat noroc să nu ai în față 20 – 30 de mașini”, ne-a scris o localnică din Bucovăț.

O problem o reprezintă și podul de pe acest drum pentru că este foarte îngust și mașinile de mare tonaj trec tot pe aici.

„Un alt pod alături pe care să circule acele vehicule cu tonaj mare, care cu toată interdicția tot pe el trec. Soluția cea mai elegantă ar fi un semafor la intersecție. Nu podul este „buba” ci intersecția, ieșirea dinspre Bucovăț. Este un risc major să treci de ea pentru a te angaja pe șosea spre Timișoara. Este ca „Ruleta rusească”. Până nu vor fi un număr de… victime, nimeni nu va lua nicio măsură. Din cauza acestei intersecții, fluidizarea traficului spre Timișoara rămâne cea mai mare problem”, a mai adăugat cititoarea noastră.

Soluția este la două instituții care trebuie să colaboreze pentru a rezolva problema. Drumul județean aparține de Consiliul Județean Timiș, iar drumul național de DRDP Timișoara.

„Din punctul de vedere al traficului pe drumul național, acesta se desfășoară normal. Fiind o intersectare cu un drum județean, dacă se dorește reconfigurarea intersecției, solicitarea trebuie sa vină de la administratorul drumului județean în acest caz. Instituția care solicită reconfigurarea trebuie să obțină aprobări de la DRDP Timișoara și va suporta și cheltuielile pentru reamenajare”, ne-au transmis DRDP Timișoara.

Așadar, CJ Timiș trebuie să gândească reconfigurarea intersecției, să întocmească proiectul și să ceară arpobarea DRDP Timișoara pentru a face amenajările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :