Infracţionalitatea crescută din Kuncz, disperarea locuitorilor

7155

Cartierul Kuncz, aflat la periferia Timişoarei, devine din ce în ce mai periculos. O spun oamenii din zonă, o recunosc autorităţile şi o demonstrează datele Poliţiei. Cu toate acestea, soluţiile se lasă aşteptate. Tocmai de aceea, oamenii, sătui de probleme, s-au adresat Primăriei Timişoara şi cer insistent montarea unor camere de supraveghere care să îi mai potolească pe infractori.

„De ce nu se duce o campanie care să aibă ca scop forţarea locuitorilor zonei Kuncz să respecte legea? Am apelat deja la Secţia 2 de Poliţie Timişoara şi avem angajamentul dânşilor că se ocupă intensiv de a rezolva cât se poate din problemele legate de infracţiuni. De altfel, unele rezultate se şi văd. Însă numai acţiunile Poliţiei Naţionale nu sunt nici pe departe suficiente. Este necesară o implicare intensivă a Primăriei Timişoara şi a Poliţiei Locale”, scriu localnicii din Kuncz Primăriei Timişoara.

Printre neregulile sesizate de timişorenii din Kuncz se numără arderea necontrolată a vegetației de pe terenuri, lăsarea cailor liberi în zonele învecinate, urmând ca proprietarii să-i caute cu scopul de a verifica ce poate fi furat din zonă, terorizarea cartierelor vecine prin furturi, agresiuni verbale şi fizice, muzica dată tare şi câinii care sunt lăsaţi liberi în această zonă şi niciodată hingherii nu vin să îi strângă.

Oamenii sunt de părere că pe fiecare stradă din cartier ar trebui montate camere de supraveghere, iar Poliţia Locală ar trebui să patruleze frecvent în zonă. Din păcate, infractorii nu se tem nici de oamenii legii. În urmă cu 2 ani, un poliţist a intrat în comă după ce a fost lovit cu o cărămidă în cap. Agentul încerca sa aplaneze un scandal izbucnit în Kuncz, iar unul dintre scandalagii l-a lovit.

LĂSAȚI UN MESAJ